Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Рекорди на Световното първенство по батут в София

Владимир Николов

3. Ноември 2017 , брой: 216   275   0Рекорден брой над 1800 спортисти ще пристигнат в София за участие на 32-рото световно първенство по скокове на батут за мъже, жени, младежи и девойки, което ще се проведе от 9 до 19 ноември в "Арена Армеец". В столицата ще пристигнат състезатели от 36 държави, а при подрастващите броят им е 43, отбеляза президентът на родната федерация Стоян Димитров и допълни, че това е единственият световен спортен форум в страната ни през годината.
България обаче няма да има представители при мъжете и жените. Най-добрият ни скачач Ясен Иванов ще пропусне шампионата заради контузия на глезена, която получи дни преди първенството. Той има частично разкъсани коленни връзки и трябва да почива около 3 месеца, за да се готви за европейското първенство в Баку 2018. Специално за световното първенство в София пристига новият президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе. Японецът е специализирал във ВИФ "Георги Димитров" през 80-те години и е добър приятел на България, отбеляза Димитров.
"През последните 30-40 години в България са се провеждали само 3-4 световни първенства в гимнастическите спортове. Световно първенство за мъже и жени се дава много трудно. България е била домакин на 5 Световни купи за мъже и жени по скокове на батут и на 2 европейски първенства и затова мога да кажа, че имаме доста голям организационен опит", изтъкна Димитров.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"