29 Март 2024петък16:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Формулата на съмнението

/ брой: 216

автор:Иван Ченчев

visibility 2223

Добре е човек да се научи да премълчава някои работи! Не да говори или да мълчи, а да премълчава! Това не са мои думи, а и никога не претендирам за някакво авторство. На Йордан Радичков са. На някои подмазвачи, които го нарекли „българския Габриел Гарсия Маркес“, той отвърнал – толкова сте чели и Маркес, и мен. Мъдри слова са тези за премълчаването. Те обаче не бива да бъдат взаимствани, когато става дума за настоящото управление на Територията. И като гледам - не са. Колкото и да й се иска на властта. Защото и мълчанието, и премълчаването убиват всеки, който не обелва и сричка.
Сега да внимава цялата спортна общественост. Видях, че пишат за някакъв си Саймън Глийв, който правел успешни прогнози относно класирането на отделните държави на олимпийски игри, по незнайна математическа формула. Дотук добре. Оказва се, че този познавал. Къде сме ние в неговите подреждания ли си зададохте логичен въпрос? Внимавате ли? Човекът ни е отредил 1 (един) бронзов медал от Пьонгчан. Това е. С някои подусловия, разбира се. Един. Чудя се дали математическите изчисления на този не са плод на някакви предварителни знания? Какво имам предвид ли? Ами като знаем какво се случваше във ФИФА и УЕФА и движещата сила на финикийските знаци там, се съмнявам в математическите формули, ползвани от Глийв. По-скоро те може да са следствие на постоянно променящите се валутни курсове. Не знам дали е така. Но се съмнявам и в движещото се олимпийско движение. Всъщност много специалисти се съмняват също. Всеки има право на съмнение. Някои дори са мнителни по отношение на самите себе си. Може би, защото добре знаят какви са ги вършили. Сещам се например за един заместник министър председател на татковината, който се беше усъмнил каква държава сме, щом точно той й е вицепремиер! Дано спортът ни опровергае този чичко Глийв. Имаме поне трима фаворити за медал. Александра Жекова, Радо Янков и Краси Анев. Ама от друга страна ви обърнах внимание вече, че на човека може да му е изпреварваща информацията. Дано да не е, а медалите ни да са повече.
Иначе ми се мерна един фотос някъде, на който известна канадска тенисистка позира облечена като спасителка на плажа. И се сещам, че у нас бая народ може да се пъчи с големия буй (б.а. - уред, който подпомага водните спасители и е снабден с колан и осигуряващо въже). Ами поне половината позьори от политиката ни да вземат да се цанят за спасители на плажа. Барем има някаква полза и от тях.
И накрая. Организаторите на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година забраниха свободната продажба на бира, докато тече надпреварата! Това е все едно да ви се родят тризнаци и да ви забранят памперсите. Оцвъкана работа, с извинение! Връщаме се към реда за ФИФА. Оттам дойде проблемът, не от Катар. Защото ФИФА реши световното да е там, когато - забележете, в Европа е зима! Финалът ще е 4 (четири) дни преди Коледа. Дано разрешат на запалянковците поне да скандират! Не знам, в очакване съм на още забранителни списъци. Но вие поне си спортувайте смело. В новия бюджет на властта парите за спорт за свободното ви време на територията на цялата страна са вдигнати с... 48 хиляди лева?!? Та от толкова спорт, който ви залагат управляващите през 2018 година, просто се пазете от травми...

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ