Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Дали го прави пак!

Ина Михайлова

3. Ноември 2017 , брой: 216   2717   0Странно мълчание цари във властта за нищо и никакво съобщенийце, което е толкова дребнаво, че чак не си заслужава да му обръщат внимание. Или толкова са си надвили на масрафа вече, че недосегаемостта им е в кръвта. Бившият главен секретар на МВР Георги Костов злоупотребил с власт според съдебно определение на ВАС отпреди два дни. Упражнил недопустим натиск за отстраняване на хора от ръководни постове в Министерството на вътрешните работи.
Така ли? Не думайте!
Че нали толкоз шум се вдигна, когато служебното правителство на Огнян Герджиков предложи, а след това президентът Румен Радев подписа указ за освобождаването на Костов като главен секретар на МВР? Спомняте ли си какъв рев беше по медии и на пресконференции - натискаха ме да подавам оставка, лъжа е, че има сигнали от настоящи и бивши служители, политически съм неудобен, обвинението е скалъпено, целта им е да дестабилизират държавата, каканижеше топ полицаят. Че и му вярваха придворните пажове, обрисуваха го като супер човек, а той казваше: през живота си не съм се напивал, така съм създаден.
А спомняте ли си, че Георги Костов даде сигнал в прокуратурата, смяташе да си търси правата и в съда... Само че след освобождаването му от МВР Костов някак се загуби. Дали не помирисаха, че няма "така създадени" човеци? Скриха го. За да го върнат отново на бял кон - начело на митниците.
За това ни е приказката.
Всеки човек има амплоа и е такъв, какъвто е - с униформа или без, под маса или на нея. Бившите колеги на Георги Костов в МВР още се изчервяват, когато стане дума за "професионализма" му. За нанесените от него щети върху авторитета и имиджа на вътрешното министерство тепърва ще берат гайлето онези, дето го дундуркаха и катереха по стълбичката. Този човек според съда, според законите в държавата е злоупотребявал с власт. Използвал е служебното си положение. Този човек отново е на власт. На място, където може да злоупотребява и да се възползва. Дали го прави? Докога? Колко има още като него?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"