19 Април 2024петък12:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ще паднат таксите за роуминг между държавите от Западните Балкани

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 25

До месец ще бъде подписан меморандум на правителствено ниво за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкан. Това съобщи вчера пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски. "Това ще даде възможност на телеком операторите да подпишат споразумение и помежду си, за да паднат цените. Не може да имаме 6-7 лв. на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени", коментира министърът. Той каза още, че очаква операторите да подпишат споразумението до края на годината.
През октомври посланиците на шестте балкански страни са провели работна среща в Брюксел, на която са обсъдили възможността за създаване на пътна карта за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани. На срещата е възникнала и идеята в бъдеще европейската инициатива "WIFI4U" да обхване и балканските страни. Разширяването на тази инициатива в посока Западните Балкани би била уникална възможност за всяка една от страните - около тази позиция са се обединили посланиците на Косово, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания.
От 15 юни падна роумингът за страните от Европейския съюз след решение на европейските институции. Така при пътуване в друга държава потребителите ползват услуги на цените, на които и в собствената си страна. Високите цени за държавите извън ЕС обаче останаха в сила. За българските потребители най-сериозен проблем е стойността на услугите в Македония, Сърбия и Турция, тъй като те са сред страните, в които българите пътуват най-често. Минута разговор в роуминг от Македония струва 6,99 лв. на минута.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ