27 Април 2024събота02:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мачле срещу държавата

/ брой: 216

автор:Марин Милашки

visibility 1504

Бойко Борисов винаги се е хвалел, че работи седем дни в седмицата в името на родината. Вчера премиерът загърби държавните дела и отиде да поиграе мач, като изведе с капитанската лента "Витоша" Бистрица срещу "Левски" в двубой от Държавното първенство за ветерани (стр. 39) И победи, разбира се!
Направи го в работно време, когато бюджетът на държавата е на пангара, пенсионерите свиркат под прозорците му и протестират заради слабата резултатност на понатежалия капитан, а опозицията обсъжда мотиви за вот на недоверие срещу правителството Му заради корупцията.
На министър-председателя обаче не му пука за държавата и държавните дела. Не се трогна от тях и престоя на терена 90 минути. Така немалка част от деня му премина в развлечение. И набързо доказа, че за него личният живот е много по-важен от делата за държавата.
В Бистрица Борисов показваше стойкаджийски номера и се чудеше как да се добере до наказателното поле, за да вкара гол. А съперниците му, кой от кой по-легендарни български футболисти, не смееха да припарят до него, за да не му отнемат топката. Или случайно да го контузят. Унизителна картина, нали?
За да потича Бойко Борисов в Бистрица обаче, са впрегнати бая хора от НСО. Охраняват го два екипа, а според правилата трети е минал сутринта да огледа съоръжението за бомби. Сигурно и кучета барабар с кучкарите им са душили. Такива са инструкциите. Но тези служители получават заплати, които се покриват от нас, данъкоплатците.
Ако са му спретнали следобедна закуска на стадиона, дотам е ходил още един екип на НСО с мобилна лаборатория, за да провери храната. И това също е по протокол. Сигурно от Националната служба за охрана ще дадат най-точна справка колко души са били впрегнати вчера, за да може "великият футболист" да потича? И в същото време придворните медии да превърнат това "събитие" в тема номер едно на деня. И да неглижират важните неща в държавата. Няма по-важно от това, че Той е ритал топка.
Бойко Борисов замени държавните дела с мачле, а ние му плащаме за това удоволствие. Той се прави на футболист, въпреки че не личи да е такъв. Той даже не работи за народа. За останалите на терена мачът вчера бе забавление, не и за Борисов. Той дори и това правеше с досада. А ние продължаваме да плащаме масрафите на премиера. Той не спира да се гаври и да показва, че не му пука. И да играе своето мачле срещу държавата.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ