26 Април 2024петък22:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Васил Петров откри джаз фестивала в Сардиния

Елитна публика аплодира звездата в столицата Каляри

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 605

Трийсет и петото издание на най-известния джаз фестивал в Сардиния "Jazz in Sardegna" бе открито от българския джазмен Васил Петров. Под съпровода на Биг бенда на маестро Паоло Нонис певецът пресъздаде някои от вечните хитове на Франк Синатра. Изпълнението бе оценено високо от взискателната международна публика, а успехът на вечерта бе безспорен, след три поредни биса, информират от H2H Communications.
Фестивалът "European Jazz Expo" се провежда в столицата на Сардиния Каляри и е сред най-значимите музикални събития в света на джаза. Заедно с музикантите на Паоло Нонис, които стилистично напомнят на Биг бенда на легендарния Бъди Рич от 60-те и 70-те години на миналия век, Васил Петров изпълни вечните песни на Франк Синатра в оригинални аранжименти. Тази година всички концерти от програмата се провеждат в престижни джаз клубове.
В 35-годишната си история фестивалът е бил домакин на тромпетиста Майлс Дейвис, Би Би Кинг, Ди Ди Бриджуотър, Чик Къриа, Рей Чарлс, Джо Кокър, Джеймс Браун, Дизи Гилеспи, Стан Гец, Хърби Хенкок, Чучо Валдес, Орнет Коулман и много други.
Успехът на Васил Петров в Сардиния идва по-малко от месец преди грандиозния концерт- спектакъл "Sinatra: Vegas" на 4 декември в зала 1 на НДК, в който, както ДУМА писа, той ще представи хитове като "Something Stupid", "Strangers in the Night", "Fly me to the Moon", "New York, N.Y.", както и съвсем нови интерпретации на филмови теми, познати от саундтрака на "Бандата на Оушън", "Bang Bang" (She shot me down) от филма "Убий Бил" на Куентин Тарантино, темата "More" от филма "Mondo Cane".
В спектакъла ще участват Биг бендът на БНР в пълен състав под палката на маестро Антони Дончев, гост солистите Хилда Казасян, Весела Бонева, Брус Джонсън (САЩ) и балет, напомнящ на "Рокетс", в ослепителни модерни сценични костюми, създадени специално за шоуто.
Оркестрината в зала 1 на НДК ще се превърне в елегантен джаз клуб в стила на Вегас, в който публиката ще има възможност да се наслади освен на задушевна клубна атмосфера и отличен звук, и на висок клас питиета. На специални маси с мека приглушена светлина гостите ще усетят магията на Лас Вегас от времето на Синатра, вдъхновила музиканта да създаде най-великите си изпълнения.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ