Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Вместо за гробище София пренасочва 6 млн. лева за метрото

Деси Велева

8. Ноември 2017 , брой: 219   87   0Шест милиона лева ще бъдат пренасочени от пропаднал договор за закупуване на земя за разширение на Централните гробища в София към изграждането на третия метродиаметър. Това решиха общинските съветници от комисията по околна среда вчера. Вносителят обясни, че от нужните 52 млн. лева за съфинансиране на проекта за третия лъч от страна на общината, тя е успяла да осигури досега само 35 млн. лева. Затова сега администрацията е решила да разпредели допълнително тези 6 млн. лева.
Още 2 млн. лева, предвидени за реконструкцията на части от бул. "Монтевидео" и бул. "Тодор Каблешков", пък ще отидат за ремонт на улици и улично осветление. Причината за промяната в бюджета на общината бе, че средствата за двата булеварда няма да могат да се изразходват до края на годината. Затова зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов предлага в доклад неусвоените пари от капиталовата програма да отидат за текущи ремонти. От общината обещаха другата година да бъдат осигурени пари за довършването на отсечките от двата големи булеварда.
Съветниците от екокомисията одобриха и споразумение за партньорство с организацията "Четири лапи", която ще поеме част от стопанисването на приюта за кучета в кв. "Слатина". Общинарите гласуваха и пилотен проект за осигуряване на 30 печки за отопление с пелети в район "Нови Искър", които имат за цел да подобрят качеството на въздуха.
 

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    82
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"