06 Май 2024понеделник21:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Валентин Радев призна, че властта не е готова за европредседателството

Все още текат обществени поръчки за системата за сигурност, гражданите трябвало да свикват с ограниченията

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 31

Системите за сигурност, свързани с предстоящото ни европредседателство все още не работят. Тепърва ще се провеждат допълнителни обществени поръчки, а вътрешният министър все още разпитва колегите си как те са се справяли със задачата. Тези признания направи вчера МВР министърът Валентин Радев. Правим всичко възможно системите за сигурност за председателството да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме, заяви той вчера.
"Тестването на част от системите за председателството е започнало, но има някои поръчки, които не са довършени. Има си правила за обществените поръчки, които ние спазваме, и това леко ни отдалечава в сроковете, но само за една или две обществени поръчки. Всичко останало вече работи", опита да се оправдае вътрешният министър. Една от системите за сигурност ще остане за довършване чак за януари - обяснението отново са срокове в Закона за обществените поръчки. Ако е забавено нещо, ще търсим някой виновен, отбеляза Радев. Той добави, че Центърът за видеонаблюдение, който МВР изгражда, е обединен с този на Столичната община. "Всички камери на общината са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството", посочи Радев.
Министърът дори "подробно разпитал" словашкия си колега как вижда сигурността в България и получил много ценни съвети. "Всичко, каквото знаем, ще го направим. Неговите думи бяха - познавам системата ви и ще се справите добре. Изяснихме маршрутите, казах му къде какво трябва да осигуряваме, например НДК, Технопарка, хотел "Маринела" и пътя до летището. Говорихме как те са правили нещата. Приемаме всички съвети и подобряваме организацията, която сме заложили сами още лятото", заяви Радев, явно невиждайки проблем в издаването на българските охранителни планове пред Словакия.
Радев призна, че заради мерките за сигурност по време на председателството ще има затруднения за гражданите. Те обаче щели да бъдат съобщени предварително. "Гражданите трябва да свикнат, че ще има ограничения. Те няма да бъдат много големи, но трябва да им обясним по-отрано", категоричен бе министърът. Гражданите щели да бъдат информирани как да се движат при засилени мерки за сигурност. Основно затруднения щели да усетят хората, които работят в зоните за сигурност, но за останалите граждани на София неудобство нямало да има.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1902

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1862

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1665

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1978

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 2168

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1745

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1808

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 2050

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1808

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1986

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ