25 Април 2024четвъртък13:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мистерия с търга на ЦСКА

Синдик Дора Милева твърди, че няма да има анулиране и ново наддаване заради имот край морето

/ брой: 221

автор:Дума

visibility 42

В пълна мистерия се обви търгът за емблемите и останалото имущество на ЦСКА. Синдикът на фалиралия на 9 септември 2016 г. автентичен клуб Дора Милева твърди, че всичко върви по установения ред и очаква спечелилата фирма "Ред Енимълс" да внесе парите, за да получи активите. Попечителят определи спекулациите като умишлени, за да се отложи във времето плащането. Както е известно, спечелилата търга фирма е на известния фен на "червените" Иван Велчев-Кюстендилеца, който трябва да преведе към 8 млн. лв., за да влезе във владение най-вече на емблемата и така обединението на Литекс и Чавдар Етрополе да претендира за наследник на автентичния ЦСКА.
Информацията, че процедурите по търга ще започнат наново, стартираха, защото бизнесменът Вълкан Стойковски е спечелил дело за собствеността на имоти край морето в местността Карадере, които са включени в активите на ЦСКА. Според юристи това означавало нов търг и всичко трябва да започне отначало. Спорът за имотите е още от времето, когато "Титан" управляваше клуба. Те ги бяха заложили като гаранция за дълговете към НАП, но по думите на Стойковски това е станало без неговото знание. След като започна процедурата по несъстоятелност, те бяха върнати обратно от държавата, за да бъде осъществен търгът.
"Няма никаква възможност да се проведе нов търг. Умишлено се тиражират подобни новини. Явно някой не иска да плаща. Чакаме търгът да влезе в Апелативния съд. "Ред Енимълс" спечели правото да плати активите. Надявам се да го направи. Ако пък не искат, тогава идва ред на следващите. Законът трябва стриктно да се спазва. Делото за имотите в местността Карадере няма нищо общо и няма да повлияе на търга по никакъв начин. Лъжа е, че фирма "Камеко" (на Стойковски) е спечелила делото на втора инстанция. То още е в Окръжния съд. Тепърва си разменяме документи. После ще влезе в Апелативния съд, а накрая във Върховния. Дори и ПФК ЦСКА АД да загуби делото, което е много малко вероятно, това няма по никакъв начин да се отрази на търга за емблемата и активите на ЦСКА. Просто ще се наредят на осми ред на опашката и ще чакат да вземат някакви пари. Няма да им върнат земите. Защо 10 години мълчаха и чак сега някои хора се сетиха да предявяват претенции? Договорът за тези имоти не е обявен за нищожен. Земите са на ЦСКА. Странно е, че Общинският съвет на Бяла взима решение, че тези имоти са на въпросния господин. Освен това решението е взето след проведения търг, така че няма никаква стойност ", заяви Милева пред Спортал.
"Не искам по никакъв начин да преча на ЦСКА да придобие емблемата, за която са предложили 8 млн. лв. За мен най-разумното е стойността на моя имот да бъде изваден от активите на дружеството и по този начин да се приспадне от общата сума. Моята единствена цел е да защитя интересите си, а не да създавам спънки. Не мога да си обясня действията на синдичката Дора Милева. Или се касае за некадърност, или за защита на определени интереси", обяви пък Стойновски пред Блиц.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 192

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 187

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ