Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Неделник

Палитра

Животът в скулптура Младият художник

Георги Георгиев открива самостоятелна изложба в "Сезони"

Дума

10. Ноември 2017 , брой: 221   128   0Столичната галерия "Сезони" представя Георги Георгиев - млад и талантлив творец с динамично и последователно развитие. Изложбата ще бъде открита на 14 ноември от 18.30 ч. Той е сред студентите на  проф. Емил Попов, във водената от утвърдения скулптор школа в Националната художествена академия, преди това завършва "Скулптура" във ВТУ "Св. Кирил и Методий" и съчетава най-доброто от двете школи. Неподправеният стил на младия скулптор е вече познат на ценителите от множеството участия и представяния на конкурси, арт фестивали и симпозиуми в чужбина. Последната му реализирана мащабна творба е в престижния международен скулптурен симпозиум в Чанчун, Китай.
Със създадените за галерия "Сезони" творби Георги Георгиев иска да покаже своята класическа визия, нови интерпретации и разнообразни теми, вдъхновени от живота. В интериора на галерията скулпторът ще събере ценители, приятели и преподаватели, за да представи творбите си, обединени под заглавието "Животът в скулптура". Художникът, който експериментира непрекъснато в търсене на различни сюжети в скулптурните си творби, със сигурност впечатлява не само ценителите, но и младата аудитория, която във всекидневието си и забързания начин на живот е далеч от художествените галерии, но все пак е запазила в себе си известна доза любопитство към новото, неизвестното, необремененото. 
Георги Георгиев е автор, който остава оригинален, свеж, позитивен, отворен към новото и неочакваното, нетърпелив да се срещне очи в очи с бъдещето. Всичко това неизменно рефлектира и върху неговото изкуство, което вярваме, че носи потенциал да се превърне в притегателна сила за още повече почитатели, отбелязват от галерия "Сезони", ул. "Кракра" 2а.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"