Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Лавица

Дума

10. Ноември 2017 , брой: 221   159   0"ПОРУЧИК БЕНЦ" от Димитър Димов издава "Сиела". Първият роман на писателя разказва историята на една драматична любов на фона на трагизма на войната. С тънък психологизъм и майсторство Димов изследва мрачната, непозната страна на човешките страсти, любовта, която възвисява и облагородява, но която понякога може да доведе до самоунищожение. Поручик Бенц е германски военен лекар, който се влюбва в интелигентната и богата красавица от българския хайлайф Елена Петрашева. Неговата чиста любов обаче е изправена пред непреодолими предизвикателства, които преобръщат живота му.

"СЕДЕМ ДНИ ОТ НАШИЯ ЖИВОТ" от Франческа Хорнак издава "Кръгозор" в превод на Антоанета Дончева-Стаматова. Какво се случва, когато едно семейство е принудено да прекара цяла седмица заедно по Коледа - без да може да излиза от къщата си и без да има контакт с външния свят? Авторката Франческа Хорнак предлага eмоционална, трогателна и забавнa история, в която членовете на едно семейство ще споделят проблемите си, ще разкрият всичките си тайни и ще осъзнаят колко малко знаят един за друг. Роман, който е перфектният избор за почитателите на коледни филми като "Наистина любов" и "Камъкът на раздора".

"ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО. ПЪРВОПРИЧИНАТА" от Изабела Уенц издава "Вдъхновения". Повечето пациенти с хашимото страдат от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към "типичните" симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза като напълняване, непоносимост към студ, косопад, умора и запек. Промените в начина на живот, описани в книгата, целят да намалят тези страдания. Първо се отстраняват причинителите и се продължава с поправяне на другите нарушени системи, за да се върне равновесието и да се пристъпи към възстановяване.

"ЛЮБОВ ПОД ПРИКРИТИЕ" от Джули Джеймс издава "Ибис". Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти от ФБР, имат общо минало, изпълнено със съперничество и взаимна неприязън. Двамата се сблъскват по време на обучението си в академията в Куантико и след като завършват, всеки от тях поема по собствен път. Шест години по-късно се оказват партньори във важно разследване под прикритие. За да заловят корумпиран политик от Флорида, те ще трябва да намерят начин да работят в екип. Задача, която се усложнява още повече, когато като част от разследването са принудени да отседнат в романтичен морски курорт.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"