26 Април 2024петък15:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Симеонов, не раждайте

/ брой: 221

автор:Ася Гардели

visibility 253

Господин Симеонов, Вие като не искате - не раждайте! Трудно може да се възприеме как вицепремиер по демографската политика обяснява, че най-ефективната инвестиция на една държава не е в насърчаването на раждаемостта. Особено за страна като нашата, която е на едно от последните места по прираст на населението. Може би осъзнал, че е изръсил пореден "бисер", вицето се поправи, ухилен до уши, и обеща, че българските мъже щели да изпълняват мъжките си задължения. Та затова, дами, не му мислете - ще разчитаме на мъжката дума на вицепремиера.
Това обаче не се случи на раздумка в кръчмата, а бе част от словесното вмъкване на Симеонов пред представители на малкия и среден бизнес. Хората се бяха събрали на конференция да обсъждат проблемите си, които никак не са малко.
Но да не си помисли някой, че липсваха щрихи на Симеонов по същество. Той очерта идиличната картина как правителството работи по проблемите на малките и средни фирми, за повишаването на заетостта и тем подобни. Не пропусна да агитира хората да наемат чужда работна ръка. Ами кого да наемат? Че то у нас не останаха работници и специалисти. Е, и на това има решение. Вместо да търсим начини да си върнем гурбетчиите, според вицето трябвало да наемаме чужденци, при това висококвалифицирани. И всичко това, щото у нас има проблем с намирането на работна ръка във всички сектори. Пък що да раждаме деца? Тия, последните, за да работят, ще трябва да минат 20 години, отсече Симеонов. Смешно и тъжно е, че такива слова излизат от устата на такъв високопоставен чиновник. Същият вещо се изказа и по проблемите на малкия и среден бизнес, питайки с назидателен тон къде са представителите им по време на разните обсъждания. Г-н Симеонов, те са на работа и надали могат ей така да я зарежат и да ходят по министерства да си чешат езиците, от което в повечето случаи няма никаква полза. А и нали за това си има експерти по ведомствата. Или като гледаме началството им, да не забравяме, че крушата не пада по-далеч от дървото.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ