Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Цунки мунки...

Валентин Георгиев

10. Ноември 2017 , брой: 221   808   1И каква стана тя - за какво се мори цял ден слугинажът на ГЕРБ по телевизии, форуми и социални мрежи? За какво Иво Христов прибързано тръгна да се извинява? Сега остана ли у някого и капка съмнение в истинността за "дебилите", след като часове по-късно Борисов потвърди думите му с впечатляващо изказване в Брюксел: "Юнкер все още пази чертежите ми на газовите пътища". Няма що - умните хора вече имат реален газопровод, а "80% дебили" имат чертежи на такъв. "Чертожникът" и неговият ментор дори си направили снимка. А каква Далновидност, Гордост, Красота и Благородство на аристократи струи от нея... И целувки.
Последното посещение при "началниците" обаче поражда не само иронични усмивки. Такава показна надменност без всякаква връзка с реалността отдавна не е била на мода. Сцените на взаимното цунки мунки, обещанията за "добър доклад за корупцията", готовността на Жан-Клод да бъдем приети начаса в Шенген и еврозоната - всичко това прелива от наглост и пълно пренебрежение към истината и към дереджето на българина. Той отдавна се пита не е ли време Европа да му обърне и на него внимание, не само на своята партийно- политическа пионка. Нищо че телевизиите и личните Му вестници се съсипаха да венцеславят "историческото" заседание в Брюксел.
Ходиш там да те потупат по рамото и си вече самодоволен. Навремето и Живков се прегръщаше с Брежнев, но поне "оная" целувка докара на България 2 млрд. преводни рубли. Днешното си е срам и позор, погледнато отвсякъде. Няма и месец, откакто у нас бе на посещение еврокомисарката по правосъдието Вера Юрова, която заяви на Цацаров, че иска да види реална борба и резултати по отношение на корупцията. А извън дипломатичното и дежурно "на прав път сте", не пропусна да каже, че мониторингът над страната ни остава, неясно докога. Впрочем не е нужно да ни го казват отвън - примерите за вихрещата се корупция у нас под управлението на ГЕРБ са повсеместни в последно време, та битката с нея изглежда обречена.
А в това време един друг нереализирал се в политиката "колос" - Плевнелиев, вече бил в управата на автомобилен клъстер, от което пък се правят внушения, че едва ли не България започва да произвежда БМВ-та и "Фолксвагени", а не само платки за коли... Създал съм 75 000 работни места, отворил съм 135 предприятия у нас за 5 години в цели три сектора, хвали се сам той пред един обслужващ властта вестник! Моля? Някъде да сте чували или чели подобна статистика? А да забелязвате навалица от инвеститори на опашка да дойдат у нас? Може би работниците в тях ще бачкат за африкански заплати при европейски цени на живот. Ами къде са специалистите - няма ги вече, отдавна напуснаха... Впрочем ето още една причина човек да не си купува "европейски" автомобил, както се шегуват някои в мрежата - 80% е рискът в него да има българска част.
След всичко това, което ни се стоварва ежедневно, кажете, че не живеем в истинска Дебилиада. Както рече и Цветанов вчера, при тези "много високи оценки за България, за правителството и премиера Борисов (от Жан-Клод Юнкер - б.р.), означава, че няма как да има политическа сила, която да поиска вот на недоверие." Ето я и най-голямата подигравка с българския народ. А после Иво Христов ни бил виновен!
    
 

 

НЕЩО КАТО АВТО_ЦИТАТ:

• СЛЕД КАТО «... Сорос спечели за дни 160 млн. долара, българския майдан и свалянето на Виденов, … ».

(Доц. Пиргова; 12.01.2017; http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/dots-pirgova-soros-specheli-za-d...)».

• ОЩЕ ОТ СЪЩОТО (Б.Б.):

- 1): «Какво знае ЦРУ за Борисов?»

(http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D...);

- 2): «Б. Борисов натискал журналисти да мълчат за тъмното му минало»
(http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1524115);

- 3): «Цветелина Бориславова: Бойко полетя, когато Симеон му предложи да е главен секретар»

(01.06.2016; 24 часа онлайн ; https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5545765);
- 4): «Адвокат Михаил Екимджиев: Бойко Борисов трябва да бъде разследван за смъртта на Тодор Димов – Чакъра. ... Това следва от осъдително решение на Съда в Страсбург от днес за полицейската операция в Харманли от 2003 г., когато един човек бе обстрелван с гранатомет по заповед на Борисов... ».

(06.11.2012; Мирела Веселинова; http://legalworld.bg/show.php?storyid=28633);

- 5) „... Преди няколко години проф. .Евгени Дайнов,който казае,че ГЕРБ е групировка начело с кръстник ББ, а не нормална партия.

Докато Б.Борисов бе главен секретар на МВР за периода 2001- 2005г.,а Цв.Цветанов му разнасяше папките показно бяха убити: Леонид Фотев-Льонята, Димитър Димитров-Маймуняка, ..., ТОДОР ТОЛЕВ СЪДРУЖНИК НА Б. БОРИСОВ И РУМЕН НИКОЛОВ-ПАШАТА ВЪВ ФИРМА ,,ТИ БИ АЙ-97 ЗАНИМАВАЩА СЕ С НЕЛЕГАЛНО ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАРИ,... ,прокурора Николай Колев,Румен Яневски -Каратиста, съдията по борба Тодор Манов, президента на \"Мултигруп\" Илия Павлов, Степан Рибаков,Филип Найденов-Фатик, Евгени Стефанов-Женята, ..., Константин Димитров - Косьо Самоковеца, Николай Петров - Колята, Стоил Славов и тримата му бодигардове, Костадин Костадинов -Динко,Мирослав Пелтеков-Пелтека,Борис Бакърджиев-Горилата,Стефан Касамаков, Димитър Христов- Митко Малкия,Петър Илиев-Кучето, Бранимир Григоров-Бранко,Милчо Бонев бай Миле и още 5 лица били с него в ресторант \"Славия\" на 30. 07.2004г.,Асен Петров-Шаки, Дмитрий Минев-Димата Руснака, Васил Гьорчев-Кьоравия, Димитър Тодоров-Бретона, Костадин Дишлиев, Антон Милтенов-Клюна, Георги Илиев - ... Всички убийства остават неразкрити,като през същия период има много взривове и неуспешни атентати вкл.срещу Алексей Петров през август 2002 и Иван Тодоров-Доктора на когото е взривен мерцедеса на 18 .04 2003г., той остава жив, но загива шофьора му. Доктора е убит на 22.02.2006г на бул\".Черни Връх\"кв. Лозенец.

През този период изчезват безследно Методи Методиев-Мето Илиенски и сина на президента на ФК „Славия" Венци Стефанов.

Вече по време на управлението на Б.Борисов бяха убити писателя на ъндърграунда Георги Стоев и скандалния радиоводещ Боби Цанков,мистериозно почина знаковото лице Мишо Бирата на когото управляващите са правили недопустим чадър,а наскоро след това се спомина мистериозно и съпругата му...

(http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1589514);

- 6): «И тримата участници в скандалния разговор между бившия премиер Бойко Борисов, ексаграрния министър Мирослав Найденов и вече подалия оставка скандален прокурор Николай Кокинов са отрекли да са правили записа в Банкя, изтекъл анонимно в медиите…

(http://www.segabg.com/article.php?id=647903)».

- 7): «…Наскоро Волен Сидеров хвърли бомбата, че подслушаният прословут телефонен разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов, касаещ прекратяването на митническа проверка в бирената империя на Михаил Михов-Мишо Бирата, вероятно е довел до убийството на бизнесмена, за да не се разрасне скандалът…».

(29 юни 2013; http://www.blitz.bg/news/article/207848);

- 8):«Тъмната страна на режима Борисов»

(Александър Леви, Le Temps Четвъртък, 02 Май 2013; https://www.bivol.bg/borissov-regime-dark-side.html);

- 9): «Брутният външен дълг на България 34,231 млрд. евро - 70,3% от БВП»

(в. «Дума»; 28. 04. 2017 , брой: 82 ; http://www.duma.bg/node/144884)“;

- 10): «България е осма по сива икономика в света. Запазване на нивото до 2025 година прогнозират от международното сдружение на счетоводителите (в. «Дума»; 03. 07. 2017; брой: 127; http://www.duma.bg/node/148533):

«… Сивата икономика у нас е в размер на 28 млрд. лева, или близо 30 на сто от БВП на страната ни. Основните причини за резултатите са слабият контрол (на изпълнителната власт начело с въпросния Банкялийски Али-Баба; вметнатото в скоби – мое; Й.В.) на корупцията, …. както и неработещата администрация (която лойнясва под чадърчето на ГЕРБеристките политически кабинети) в България, смятат авторите на изследването…».

- 11):«Българският премиер на опашката по влияние в ЕС»

(в. «Дума»; 3. Май 2016; http://www.duma.bg/node/122984);
………………………………….

 

Няколко думи

  • 21. Ноември 2017 228
    148
    0

    Грешка, грешка, грешка - тътенът от злополучната оставка на Главчев, който не спира в редиците на властта, продължава да стяга обръча около Борисов броени дни преди националната конференция на ГЕРБ. Разнобоят му с Цветан Цветанов лъсна отново. Същият открито застана зад бившия шеф на парламента и изрази несъгласие с отстраняването му. Последва нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"