Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Новини от деня

Пирински пред Комисията по заетостта и социалните въпроси на ЕП: Европейската платформа за справяне с недекларирания труд работи и вече е необходимо да даде резултати в държавите-членки

Дума

10. Ноември 2017   224   0
Снимка


На 9 ноември 2017 г. в рамките на заседанието на Комисията по заетостта и социалните въпроси на Европейския парламент беше проведен дебат по дейността на Европейската платформа за справяне с недекларирания труд. Платформата беше създадена с решение на Европейския парламент и Съвета през месец март 2016 г., като докладчик по въпроса от страна на Парламента беше българският евродепутат Георги Пирински.
В своето изказване Пирински изрази оценка за успешната работа на Европейската платформа за справяне с недекларирания труд от създаването и до момента. Той подчерта, че платформата вече е станала място за обмен на опит и съвместни изследвания. На следващо място българският евродепутат-социалист посочи, че сега е необходимо да даде резултати в страните за ограничаване на недекларирания труд.
В рамките на дебата членове на парламента от други политически групи, както и представители на синдикални и работодателски организации на европейско ниво се присъединиха към високата оценка за досегашната дейност на платформата и подчертаха приноса на Георги Пирински за нейното създаване и принципните насоки на работа.
На заседанието на комисията присъства и посетителска група от България по покана на Пирински.

 

 

Новини от деня

 • Евродепутатът и журналистът Мартин Карбовски се срещнаха с граждани на Варна
  17. Ноември 2017
  116
  0

  “Най-голямата несправедливост на тези 28 години е, че направихме една несправедлива държава като цяло. При нас социалното разделение е по-голямо, отколкото в западните държави. Една от големите гордости на Европа е, че има социален модел. Мисля, че някакви остатъци от него все още действат в Западна Европа. За съжаление, при нас форматът като че ли е по-близък до Латинска Америка.”
  Това...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"