Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

"Нагоре по стълбата" става на 10 години

Театралната трупа, основана и ръководена от актрисата Десислава Чутуркова, ще отбележи юбилея с пиесата "Миг"

Дума

13. Ноември 2017 , брой: 222   513   0Театър "Нагоре по стълбата" става на 10 години, а трупата отбелязва повода със специално представление, което ще се играе на 19 ноември, неделя, от 19 ч. в Културен дом "Средец" - зала 217.
Актьорите ще завладеят публиката с ирландската пиеса "Миг". Спектакълът, поставен за първи път у нас, е силно провокативен, изпълнен с характерната за северните народи разтърсваща дълбочина. Зрителите ще станат свидетели на семейна история, която засяга много психологически теми и действа пречистващо. И докато първата й част е в почти комедиен жанр, само няколко реплики обръщат посоката на действие и отвеждат присъстващите към умението да се справим с промяната, да простим на себе си и на другите.
Създадена през 2007 г., театрална трупа "Нагоре по стълбата" е насочена към пораснали любители на театъра, изкушени да сбъднат мечтата за артистична роля и сцена. Макар и прескочили авантюристичните години преди 20-те (и 30-те), непрофесионални актьори смело заявяват вече цяло десетилетие желание да експериментират в живота, да откриват себе си, да се развиват в света на театъра и киното, без това да е тяхна основна професия... Или пък точно обратното, те искат професионално да се насочат към актьорската игра. Независимо от конкретните мотиви на хората, "Нагоре по стълбата" показа, че има място за театър, в който мечтата да бъдеш артист няма възраст.
Основател и ръководител на театър "Нагоре по стълбата" е актрисата Десислава Чутуркова, която има смелостта и обича да застава от различни страни на актьорството. Независимо дали преподава, режисира, играе или пише, тя създава и се включва в театрални и филмови проекти, когато намира в тях идея, смисъл и сърце.

Снимка Мария Манолова/театър "Нагоре по стълбата"

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"