Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Започват обществени обсъждания за нови зелени зони в София

Деси Велева

13. Ноември 2017 , брой: 222   199   0Обществени обсъждания за поредното разширяване на зоните за платено паркиране в София започват в два района. В "Оборище" вече приемат предложения за нови паркоместа в зелената зона от неправителствени организации и местния бизнес. Те трябва да са адресирани до кмета на района и да се подават в деловодството в следващите 10 дни. От администрацията посочват, че вече са анкетирани голям брой хора от района, проведени са срещи с домоуправители и са получени мнения по електронен път. Дискусията ще бъде на 30 ноември на ул. "Московска" 33. Предложението на кмета Васил Цолов е новата зелена зона да обхваща територията между бул. "Ситняково", улиците "Проф. Милко Бичев", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Султан тепе" и "Черковна".
Първото обществено обсъждане за разширяване на зелената зона в район "Красно село" се проведе в края на миналата седмица. Два часа жителите на кв. "Крива река" спориха нужно ли е да се въвежда платено паркиране в района им. Според кмета Христо Апостолов това ще означава утвърждаване на ред, а някои хора изразиха недоволството си, че заради близостта до центъра и до големи болници кварталът им се е превърнал в обществен паркинг. Противници на зоната обаче заявиха, че не знаят защо ще трябва да плащат абонамент, за да си паркират колите до домовете, а срещу това на практика няма да получат никаква услуга. Предложението на районната администрация е зоната да е в границите на бул. "Иван Е. Гешов", бул. "Ген. Тотлебен", бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Св. Георги Софийски".

 

 

 

България

  • 21. Ноември 2017 228
    99
    0

    Общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Димитър Батаков е ощетил града с над 1 млн. лв. чрез измамна схема за покупка на общински имот. През 2006 г. общината обявява конкурс за продажба на терена под сливенския битак. Площта от 9835 кв. м е с начална цена 950 000 лв., а изискването към купувача е да построи там постоянен пазар за промишлени стоки. Ако собственикът не го направи до 5 години,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"