Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

С една рисунка си оставаш

Георги Георгиев

13. Ноември 2017 , брой: 222   380   0След заявлението на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че без руския газ не може да се реализира хъб "Балкан", премиерът Бойко Борисов трябва да предприеме съответните мерки. Първо да отиде пак в Брюксел, при Юнкер, където е рисунката му на хъба, за да го убеди, че имаме нужда от тръба или дори две, които да стигнат от Русия до Варна. Там Борисов трябва да убеди колегите си, че Москва трябва да получи "железобетоннни гаранции", както поиска Кремъл, за да изгради газопровода до хъб "Балкан". После Борисов трябва да отиде до посланика на САЩ в София, за да го убеди да не го сваля от власт за нещо толкова дребно като един газопровод от Русия. И чак накрая, Борисов трябва да отиде до Москва, където да договори с руската страна параметрите на газопровода. Това са логичните стъпки, които трябва и може да доведат до съхраняване и преумножаване на транзитния статут на България, и до печалба за страната.
Нищо от това обаче няма да бъде направено. Премиерът може само да фанфаронства по темата, защото "железобетонните гаранции", искани от Москва, означават всъщност САЩ да бъдат отстранени от вътрешната политика на ЕС. За тази революция в Брюксел още не са дорасли. Така, че Борисов, оставаш си само с рисунката в кабинета на Юнкер.

 

 

 

Няколко думи

  • 21. Ноември 2017 228
    158
    0

    Грешка, грешка, грешка - тътенът от злополучната оставка на Главчев, който не спира в редиците на властта, продължава да стяга обръча около Борисов броени дни преди националната конференция на ГЕРБ. Разнобоят му с Цветан Цветанов лъсна отново. Същият открито застана зад бившия шеф на парламента и изрази несъгласие с отстраняването му. Последва нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"