Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Цените - тема табу!

Валентин Георгиев

14. Ноември 2017 , брой: 223   741   0Докато ни облъчват с "морализаторски" скандали и розова статистика за финансов разцвет, животът взе, че поскъпна драстично. Ей така пълзящо, тихомълком, без грам внимание от страна на големите медии, джобът на хората олеква стремглаво на прага на зимата. По последни данни   потребителските цени от началото на 2017 г. са скочили с над 50%, а заплатите едва с 10 на сто.  Шоковата инфлация, за която никой не обелва дума, отдавна е изяла това увеличение, а задълбочаващата се бедност става загробваща. 
Цените на някои продукти от първа необходимост като масло и яйца са станали космически - при тях поскъпването е почти двойно. Но в същата "кошница" попадат още брашно, сирене, кашкавал, кафе, варива... И ако за млечните продукти основанието е поскъпналият внос на сухо мляко, то каква е причината да се вдига всичко? Обяснение няма, темата е табу! За тази нелицеприятна "аномалия" властта мълчи. Не обича да обсъжда и поредното поскъпване на водата. Или на газа с нови 5% от догодина, за което отново настоява "Булгаргаз".         
В същото време научихме как кабинетът на Борисов си бетонира тила в лицето на администрацията, като вдигна двойно заплатите на зам.-министри, шефове на политически кабинети и подчинени от средния чиновнически ешелон. Последваха го и депутатите, чието основно възнаграждение се покачи с една минимална пенсия и от октомври вече се разписват срещу 3243 лв. бруто.
Както е тръгнало, европредседателството като нищо може да бъде посрещнато от гладни бунтове. Резилът за Борисов и квазипатриотите ще е пълен. Този народ може да е нечовешки търпелив, но кипне ли, ще стане страшно. Защото геноцидът е тотален и неприкрит. Нещата или се променят, или се повтарят, както учи индианска поговорка. А народът ще решава кое иска - да опита да живее по-добре, или да продължи да пати. 
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"