Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Март 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Контузията спря Аоияма във Фукуока

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   166   0Контузията в десния глезен спря Даниел Иванов-Аоияма от последния за годината супертурнир по сумо "За купата на императора", който се провежда във Фукуока. Българинът навехна ставата при загубата от Окиноуми във II кръг, а болката не му позволява отново да излезе на дохиото.
Сега борецът от Елхово ще бъде понижен в йерархията и голяма е вероятността да започне през 2018 г. да се бори във втора дивизия "джурю". 197-килограмовият Иванов дебютира в елитната "макуучи" именно във Фукуока през 2011 г. На турнира в Нагоя през юли той имаше отличен шанс да извоюва Купата на Императора, но тя в крайна сметка бе спечелена от най-титулувания сумист "Йокодзуна" Хакухо.
Друг от "великите шампиони" Харумафуджи обаче го загази заради пиянска изцепка. Монголецът е набил Таканойва на 26 октомври. По време на вечеря в пияно състояние Харумафуджи решил, че по-младият му сънародник не проявява нужното уважение към шампион като него и решил да го превъзпитава. Взел бирена бутилка и няколко пъти ударил с нея по главата Таканойва. В резултат от "възпитателната работа" пострадалият е със сътресение на мозъка и наранявания. Постъпката му не може да бъде оправдана и ако монголецът сам не се оттегли от сумото, той ще бъде уволнен и тогава ще загуби изключително много привилегии. При всички случаи Харумафуджи вече е аут от професионалното сумо, в което стигна до върха в йерархията, а 9 пъти се пребори за най-ценния трофей - Купата на Императора.

Световните шампиони по кикбокс Христиан Корунчев, Емануил Тодоров и Александър Петров (от ляво на дясно) представиха спечелените купи на Световното първенство в Будапеща. Там нашите извоюваха още 3 сребърни и 4 бронзови ОТЛИЧИЯ
СНИМКИ БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"