20 Април 2024събота03:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Надал се оттегли, Буста го заменя

Испанецът получи купата за №1 в света, а после загуби от Гофен

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 25

Първата ракета в света Рафаел Надал приключи участието си в заключителния за сезона турнир на АТР в Лондон. Испанецът оповести решението си, след като загуби от Давид Гофен (Бел, №7) с 6:7 (5), 7:6 (4), 4:6 в първия си мач от група "Пийт Сампрас" на турнира в "О2 Арена".
Участието на Левичаря от Манакор в турнира до последно бе под въпрос заради травма в коляното, която го накара да се оттегли предсрочно и от "Мастърс"-а в Париж преди 2 седмици. "Решението бе взето по време на играта. И в случай на победа, и при поражение щях да се откажа. Пробвах, но не мога да продължа, просто няма смисъл", обясни Рафа. Мястото му в групата ще заеме сънародникът му и втора ракета на Испания Пабло Кареньо Буста (№10), който бе първа резерва в турнира. Той ще излезе днес срещу Доминик Тийм (Бел, №4), а Григор Димитров ще спори с Гофен в ранния мач от 16.00 часа. Отказът на Надал отваря да голяма степен пътя на Гришо към полуфиналите. Той има положителен баланс срещу Гофен (6/1) и срещу Кареньо Буста (3/2).
Белгиецът поднесе изненадата с успеха си над Рафаел Надал в битка, продължила над 2:30 часа. Преди това Матадора получи купата за №1 за 2017 г.
Гофен го проби рано за 2:1, но Рафа си върна брейка за 3:3. Белгиецът, който загуби от Гришо финала в София през февруари, отново проби световния №1 за 6:5 и отново бе неубедителен, докато сервираше за спечелването на сета и след 2 двойни грешки се стигна до първия тайбрек. Рафа поведе след минипробив с 2:0, но изпусна аванса си. Белгиецът стигна до сетбол при 6:5 и го реализира още от първи опит, след като испанецът прати топката в мрежата. В следващия сет Гофен направи брейк за 5:3 и сервираше за победата, но отново допусна рибрейк след двойна грешка. В следващия гейм белгиецът стигна до мачбол с чудесен бекхенд уинър, но не успя да нанесе завършващ удар и Надал взе подаването си. В 12-ия гейм Давид поведе с 40:0 и получи нови 3 мачбола, но Рафа игра агресивно и ги отрази и вкара сета в нов тайбрек. В него Левичарят от Манакор губеше с 0:2, но спечели 6 поредни топки и после реализира втория си сетбол, за да изравни.
По традиция Гофен отново направи първи пробив и като реализира третата си възможност, поведе с 2:1. След това 25-годишният белгиец затвърди с гейм на нула. После направи втори брейк след форхенд в аут на Надал. Рафа обаче веднага върна единия пробив за 2:4. Испанецът сервираше за оставане в двубоя при 3:5 и го направи на 15. После Гофен застана на линията за подаване. Набързо поведе с 40:15 след грешки на съперника и завърши мача с ас.



Рафаел Надал се прощава с публиката в "О2 Арена" в Лондон, след като загуби от Давид Гофен първата среща от заключителния "Мастърс"
Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ