20 Април 2024събота03:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

България изпрати 2017-а с победа

Хубчев хвали националите след успеха над Саудитска Арабия с 1:0

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 105

Националният ни отбор по футбол успя да спечели последния си мач за 2017 г. "Лъвовете" излъгаха с 1:0 класиралия се за Мондиала в Русия 2018 отбор на Саудитска Арабия в приятелски мач в Лисабон.  
Успехът накара селекционера Петър Хубчев най-накрая да похвали момчетата си, постигнали първа победа извън София под негово ръководство. Защитникът от златното поколение от САЩ 1994 обикновено хока избраниците си, които традиционно играят на приливи и отливи. На стадиона на елитния Беленензеш в столицата на Португалия нашите надиграха арабите, въпреки че успяха да им вкарат само 1 гол чрез капитана Ивелин Попов (81), разписал се с глава от 5-6 м след пас на Георги Миланов отляво.
Пред празните трибуни на ст. "Рестело" Спас Делев пропусна да вкара на 2 пъти през първото полувреме, а втората част с попаденията се разминаха Попето, но и Мартин Райнов и Андрей Гълъбинов.
"Зелените соколи" също имаха своите шансове. В края на първото полувреме Николай Бодуров направи непростима грешка, като върна слабо топката към вратаря Пламен Илиев, който не можа да я достигне, а притичалият Муаба абу Радия я открадна и го прехвърли. На сантиметри пред голлинията обаче Михаил Александров изчисти с плонж. След почивката пък Илиев изби от упор удар с глава на Ноа ал Муса. През втората част на терена излязоха Миланов, Гълъбинов и Александър Тонев и раздвижиха атаката ни. Така се стигна до гола на Попето. След него пък Мансур ал Арби (83) получи директен червен картон за брутален фаул срещу Гълъбинов. Това бе трети мач между двата тима в историята. Преди това със съперника си бяхме разменили по една победа. Арабите спечелиха с 1:0 през 1996 г., а нашите взеха реванш с 2:0 през 2010 г. в Истанбул.
"Разговорите, които имахме, най-после бяха възприети изцяло и това си личеше на терена по време на мача. Полезна проверка и сериозно изиграна от всички. Отношението бе такова през целия лагер, за радост успяхме да го пренесем и на терена този път. Исках да затвърдим някои неща, които бяхме постигнали. Във футбола самочувствието трябва да е постоянна величина, а понякога ние бързо го губим или придобиваме. Имахме пропуски от статични положения, но нямахме добра информация за съперника", каза Хубчев.
"Победата ще ни даде самочувствие. Отборът заслужи този успех. Това са контроли, но винаги съм концентриран и давам всичко от себе си. Треньорът ни каза, че иска да играем с топката. Новите се включиха много добре. Който показва нещо в клубния си тим, винаги намира място и в националния. По-старите помагаме на по-младите и ги приобщаваме към отбора", обяви Попето.
"Радвам се, че отново играя в националния, защото в клубния нямам минути. Хората, които влязохме като резерви, освежихме играта. Чакаме си момента, това е нашият стил. На нас ни трябват подобни мачове, за да обиграваме отбора. Обещаха ни, че ще имаме още 2 контроли през пролетта", разкри Миланов.



Националът Тодор Неделев се завърна с част от съотборниците си от Лисабон, където "лъвовете" победиха с 1:0 Саудитска Арабия в последния си мач за 2017 г.
Снимка Спортал

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ