Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Самотните жени са по-щастливи

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   87   0Процентът на самотните жени, които са доволни от статуса си, превишава аналогичния показател при мъжете, съобщи Лента. Резултатите от анкета сочат, че 61 на сто от дамите без партньор са удовлетворени от личния си живот и не се стремят да имат продължителни взаимоотношения. Изследването разкрива, че делът на доволните от самотата си мъже е далеч по-малък - 49%. Освен това 75 на сто от интервюираните жени заявили, че през последната година не са се стремили да имат надеждна връзка. Сред мъжете този показател също е по-нисък - 65%. Тенденцията е особено ярко изразена сред хората над 45-годишна възраст.
Според Емили Гранди от университета на Есекс подобно поведение може да се обясни с това, че пълноценното отношение изисква от нежния пол значително повече усилия, отколкото от мъжете. "Жените продължават да вършат повече работа вкъщи - те готвят, грижат се за дома и имат по-големи емоционални загуби", уточни експертката. Гранди допълни, че самотните дами са общителни, докато омъжените са потопени изцяло в семейните грижи.

 

 

Живот

  • Специалисти, известни личности и организации застават зад посланието и инициативите на проекта
    21. Ноември 2017 228
    184
    0

    Първата по рода си инициатива у нас предоставя възможност на психотерапевти да работят в споделено пространство. Специалисти вече имат шанса да развиват практиката си в сърцето на София - на място, оформено според специфичните им нужди. Тъй като контактът с клиентите изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, дизайнът на модерните кабинети и зали е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"