Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

БНТ търси партньор за "Евровизия 2018"

Предложенията трябва да включват песен, изпълнител и стратегия за сценично представяне, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания е готова да поеме

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   296   0След успехите, които страната ни постигна в най-авторитетния музикален конкурс в Европа в последните две години, БНТ заяви участие в "Евровизия 2018" пред Европейския съюз за радио и телевизия. Обществената медия отново се обръща към музикалните професионалисти у нас, за да определи българската песен и наш представител в "Евровизия 2018".
На официалния сайт на БНТ вече е обявен регламентът за участие в селекцията. Кандидатите могат да бъдат професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето. Предложенията трябва да включват песен, изпълнител и стратегия за сценичната презентация, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екип е готов/а да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 г.
"Отново ще търсим харизматичен артист, силна песен и ефектни сценични решения. Подаваме ръка на музикалните професионалисти и вярваме, че заедно допринасяме българските творци да имат своето достойно място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са постиженията, които вече завоювахме - второто място на Кристиан Костов на "Евровизия 2017" и четвъртата позиция на Поли Генова на "Евровизия 2016", заяви Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент "Специални проекти" в БНТ.
Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени от специално назначена комисия с участие на представители на Българската национална телевизия, както и чуждестранни експерти с опит в музикалния бранш и в "Евровизия".

63-тото издание на форума ще се проведе на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В песенната надпревара, която ще премине под мотото "All Aboard!" ("Всички на борда"), ще се включат общо 42 държави

-------------
Пълният регламент, включващ изискванията към кандидатите, песента, изпълнителя и сценичната концепция, е достъпен на официалния сайт на медията:
 https://www.bnt.bg/bg/p/evroviziya-2018

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"