Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Пак по бели гащи

Ина Михайлова

15. Ноември 2017 , брой: 224   1879   0Ще се осмели ли някоя телевизия да излъчи филма на Елена Йончева за границата? Хайде, да видим столчетата - празни и пълни, имат ли кураж? Имат ли смелост и гражданска позиция и тези, които проформа са работодатели на столчетата? Цветан Цветанов, неясно в качеството на какъв, вече "разреши" да пуснат "Граница". Медиите засега мълчат оглушително. Май една телевизия казала, че може би утре... А няколко сайта качиха видеото.
Но властта вече неглижира изнесените факти. Филмът, видите ли (Валери Симеонов), бил скучен като "Работническо дело". Премиерата му била партийна сбирка на БСП и приятели, царяла атмосфера на реваншизъм, озлобление и Народен съд. Какъв Народен съд, какво "Работническо дело"? Докога ще я карате със заучените фрази, които хвърляте във всеки момент, в който или няма какво да кажете, или сте уловени по бели гащи? Докога ще насаждате клишета, които да принуждават хората по презумпция да отхвърлят нещо. Без да са видели, без да са чули.
Така е най-лесно, нали? Праснете клеймото и дим да ви няма. Ами ако утре БиБиСи и "Дойче веле" вземат, че излъчат филма, какво ще правят Цензорите на Държавата? А ако прокуратурата вземе, че се поинтересува кой иска да свидетелства за корупция по границата? А ако Европа дойде да попита как пръснахте милиони за ограда на границата, дето не дава сигурност на европейците? За "Работническо дело" ли ще им приказвате? Ще казвате, че нямало мигранти, че не били верни фактите, че "китайската" стена с Турция е като гевгир? Че що тогаз се хвалите с акции за задържането на нелегални? Или едното няма нищо общо с другото.
Ама сме големи наивници. Пфу! Как ще пуснат телевизиите филма на Елена Йончева? Нали ще си ритнат не само столчетата, ами и къщите, и колите, и дрешките в гардеробчетата. Как ще се сезира прокуратурата, бе!
Иначе у нас няма цензура. Ето, Цветанов "разреши". И? Какво и? Скука, скука-а... Вярвате ли им?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"