29 Март 2024петък03:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С ръка на шалтера

/ брой: 224

автор:Ева Костова

visibility 1102

Като същи будители от Института по социални и синдикални изследвания на КНСБ отварят очите за нещо, което всекидневно мори нацията ни - беднотията. Подробност, която управляващите подминават с широко затворени очи. От института обявиха, че 2301 лв. са необходимите средства за издръжка на 4-членно домакинство. Само за най-необходимото, за пустия му живот български днес. Нали се сещате по колко пари трябва да получават двамата родители, за да издържат семейство. Нали се сещате и колко от работещите получават дори близка до тази сума. А и да я получават, тя пак няма да стигне. Наетите през третото тримесечие на 2017 г. получават средно в страната 1037 лв. заплата, която е с близо 30% по-ниска от необходимите средни стойности за издръжка. А цената на тази издръжка пълзи ли пълзи все нагоре. Заради завръщането на инфлацията при днешните рязко растящи нагоре цени - по-скъпи храни, скок в цените на газ, топло, ток, транспорт, образование, бензин, горива и т.н. 
На този фон правителство и работодатели направо подритват доходите с досада, социалните трансфери - и тях, минималната работна заплата, допълнителните плащания... С една ръка не дават, но с две вземат и на босия цървулите. Привличат уж инвестиции с евтина работна ръка и с това само бетонират икономическата изостаналост. Какво ти потребление и възпроизводство тук! И е цяло чудо, че потреблението още мърда. А това се дължи най-вече на "трансферите", които нашите гурбетчии правят за близки и за стари родители - всяка година почти 2 млрд. лв. За последните 10 години тези пари са близо 16 млрд. долара и се равняват на 3 на сто от БВП. Без да се броят тези, изпратени по автобуси и хора. Но какво ще стане, когато старите роднини измрат и парите отвън секнат? Резервен вариант не се очертава. Държавата е оставена на самотек. Накрая последният ще дръпне шалтера...    

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ