Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Оставка на Валентин Радев и Валери Симеонов, настояват социалистите

Ростислава Иванова

15. Ноември 2017 , брой: 224   245   0След разкритията за организиран трафик на мигранти в документалния филм "Граница" на депутата от левицата Елена Йончева БСП иска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви вчера на пресконференция лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
"По темата граница и филма на Елена Йончева става дума не само за национална сигурност, но и за корупция", каза Нинова. И припомни, че в това защитно съоръжение данъкоплатците и ЕС са изсипали 200 млн. лв. Тя подчерта още, че има свидетел в лицето на анонимен граничен служител, който разказва за организирани канали за трафик, които се ползват с протекция по високите етажи на властта.
"БСП ще поиска чрез българското и международното право защита на служителя от филма на Йончева като свидетел за обективно разследване и носене не на отговорност за онова, което се видя и чу във филма", посочи лидерът на социалистите. По думите й става въпрос за свидетелски показания за организиран трафик, дирижиран по високите етажи.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"