Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Оставка на Валентин Радев и Валери Симеонов, настояват социалистите

Ростислава Иванова

15. Ноември 2017 , брой: 224   93   0След разкритията за организиран трафик на мигранти в документалния филм "Граница" на депутата от левицата Елена Йончева БСП иска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви вчера на пресконференция лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
"По темата граница и филма на Елена Йончева става дума не само за национална сигурност, но и за корупция", каза Нинова. И припомни, че в това защитно съоръжение данъкоплатците и ЕС са изсипали 200 млн. лв. Тя подчерта още, че има свидетел в лицето на анонимен граничен служител, който разказва за организирани канали за трафик, които се ползват с протекция по високите етажи на властта.
"БСП ще поиска чрез българското и международното право защита на служителя от филма на Йончева като свидетел за обективно разследване и носене не на отговорност за онова, което се видя и чу във филма", посочи лидерът на социалистите. По думите й става въпрос за свидетелски показания за организиран трафик, дирижиран по високите етажи.

 

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    82
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"