Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Март 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

50% подкрепят вота на недоверие за корупцията

Дума

15. Ноември 2017 , брой: 224   322   050% от българите подкрепят вот на недоверие към управляващите за корупция, шуробаджанащина и т.н. Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 7 и 8 ноември. Искането на ДПС "Обединените патриоти" да напуснат управлението се отхвърля от 58% от респондентите, а 29% го подкрепят.
 48% от българите са съгласни, че когато се появят съмнения в корупция, е добре един управленец да подаде оставка, без да се чака разследване, доказателства и т.н. Същият е процентът на тези, които искат да се изчака за доказателства при съмнение за подобно престъпление.
79% смятат, че здравеопазването у нас се движи към по-лошо в последните няколко години въпреки влагането на нови средства в системата. Дори привържениците на управляващата партия споделят това мнение, добавят от "Галъп".
Повече от 70% от определилите се за привърженици на БСП намират скорошния конгрес на БСП за успешен за Нинова и за партията.
Повече от половината анкетирани приемат, че протестите в последните седмици не са обичайни и свидетелстват за тежка ситуация. 42% пък са по-близо до мнението, че такива протести са нещо обичайно, когато се обсъжда бюджет - вероятно защото различните обществени групи ползват момента, за да постигнат по-добро финансиране в следващата бюджетна рамка.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"