Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Нинова призова Борисов да посочи наркотрафикантите в парламента

Ростислава Иванова

15. Ноември 2017 , брой: 224   106   0БСП настоява Бойко Борисов да се яви на изслушване в парламента, за да даде отговорно и аргументирано обяснение кои народни представители се занимават с наркотрафик и купуване на гласове, особено на затворници. Това заяви Корнелия Нинова по повод неясно твърдение на премиера от неделя, че в парламента продължават да стоят хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове.
"Ако е истина, това е ужасяващо. Хора, които са купували гласове, и то от затворници, не по-малка ужасяваща констатация", коментира Нинова. ДЗатова внасяме подписи с искане за изслушване в залата на НС на премиера Борисов, ако трябва и на закрито заседание. Искаме фактите и истината. Да дойде и да каже поименно кой депутат се занимава с наркотрафик. Ако в България има такива депутати, да спрем с тази манипулация за купуване на гласове", призова лидерът на социалистите.
Нинова бе категорична, че премиерът трябва да дойде и да каже с факти и доказателства кой депутат е купувал гласове. "Искаме истината за наркотрафика и купуването на гласове - поименно и с факти и доказателства. Ако не дойде, ще считаме, че лъже. Ако дойде, да каже поименно и с факти и да носи отговорност за думите си. Трябва да понесе отговорност и в двата случая", отсече Нинова.

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    82
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"