Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Бойко, кажи си

Павлета Давидова

15. Ноември 2017 , брой: 224   872   0Ох, пак това дело. Така въздъхна вчера съдията, която гледа продължаващия 7 години казус с двореца във "Врана". Дори на нея й е писнало да се разкарва за дело, което видимо изглежда решено. Поне до момента, всички щения на Симеон Скакскобургготски и роднините му да получат т.нар. царски имоти завършваха с крах. И точно в момента, в който държавата бе на път да се увенчае с поредната съдебна победа, МРРБ си би камшика и се отказа. Нареди на адвокатите си да търсят споразумение. Каква е договорката?
При "дедо цар" празно няма. Всеки негов ход е добре обмислен и полезен нему. Няма как да не се запитаме дали между него и бившият му охранител Бойко Борисов няма някаква важна и скъпа уговорка. За тези, които са забравили - лично Борисов вкара изненадващо Скакскобургготски в консултативния съвет по европредседателството. Бойко, кажи си какво се разбрахте? Че наследникът на Борис III ще се облажи с красиви държавни имоти вече е ясно. Любопитно е с какво убеди Борисов "да клекне" след седем години неуспешни преговори. Какво извади на масата? Кой с какво и кого изнуди властимащите да дадат без бой имоти, за които май никой не се съмнява, че са държавни?
Да се съгласиш доброволно на споразумение, въпреки поредицата от спечелени скъпоструващи дела, изглежда, меко казано, глупаво. Не, че не сме виждали глупави управленски решения от ГЕРБ и Борисов... Но все пак до момента той удържаше някаква последователност и уж нямаше намерение да лиши държавата от апетитни имоти.
Един от най-приближените хора на Сакскобургготски също се уреди с удобен стол - Огнян Герджиков оглави Консултативния съвет по законодателство към гербаджийския председател на НС Димитър Главчев. Критиките, които ГЕРБ отправя към служебния кабинет, който той оглавяваше пък изглеждат почти анонимни, или са насочени към едно-две имена. Герджиков е в бяло и публично защитава новия си шеф. Както и да го гледаш, Борисов реанимира бившия си началник и любимците му.
Капитулацията на държавата в лицето на МРРБ си е чисто дезертьорство. Въпросът е кой срещу какво предаде страната ни. Предстои да видим, но не пречи да попитаме - Бойко, кажи си!
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"