Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Настъпиха котето

Ина Михайлова

16. Ноември 2017 , брой: 225   2330   0Нов скандал в НС завърши с опит на председателя на парламента да запуши гласа на опозицията, изгонвайки Корнелия Нинова от пленарна зала и отстранявайки депутата от опозицията Антон Кутев за две заседания. Нищо необичайно, нали? И друг път народни представители са бивали отстранявани.
Какво всъщност стана вчера? Депутатите от опозицията поискаха премиерът да обясни кой е наркотрафикант в българския парламент. Логично - като някой си позволява да мецне А, да каже и Б. Мнозинството, което упорито брани своя министър-председател от въпросите на опозицията, отказа. Корнелия Нинова изчете остра декларация. Нещо? Напротив - обичайна парламентарна практика.
Защо нервите на Димитър Главчев не издържаха и той отстрани Нинова с мотива, че обижда депутатите и премиера? Ще кажете - принципно е редно да се отстоява авторитетът на институциите. Е, да де, ама точно Главчев не постъпи принципно от висотата на поста, на който е избран. Защо председателят на българския парламент не отстрани онези народни представители, които от парламентарната трибуна обиждаха на "кръвопийци"? Защо не отстрани онези депутати, които се канеха да мачкат като "тахтаби" (дървеници)? Къде е принципът, къде е съждението за авторитета на законодателния храм? Няма ги!
Докога шефът на парламента ще пази Него и министрите Му? Или така са свикнали - мачкат, махат с ръка, сочат с пръст, набеждават, затварят усти, гонят. За тях е позволено. Да, ама сега си имат работа не с един и двама, не с десетина, а с 80, които напуснаха пленарната зала. След тях и депутатите от ДПС излязоха. Гласовете извън залата май станаха застрашителни за крехкото мнозинство от 122-ма. Ами сега?
Настъпихте котето, г-н Главчев. Хванаха ви цаката от опозицията. Естествено, че сте склонни да "опростите наказанието". Страх ви е от гнева Му. А и ще Му развалите сметките за европредседателството, ако пак олабите нерви.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"