20 Април 2024събота11:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

Криско:

Използвам популярността, за да бъда полезен

Който работи, няма как да не му се получат нещата, убеден е известният хип-хоп изпълнител и продуцент

/ брой: 226

автор:Альона Нейкова

visibility 76

Кариерата на Кристиан Талев, по-известен като Криско, условно може да се раздели на две - изявява се като изпълнител и музикален продуцент. В амплоато си на певец набляга на хип-хоп звученето, примесено с поп мотиви. А в създаването на композиции за други изпълнители изпъква с напълно новаторски стил с миксиране на поп, рап, денс и етно. През 2015 г. влиза в журито на най-популярния световен музикален формат "Х Factor" и оттогава е неизменна част от него. Става първият български композитор и изпълнител в клуб "10/10" - 10 авторски песни с клипове с над 10 млн. гледания в YouTube. Първи от родните поп звезди подписва директен договор за дистрибуция с международния мейджър лейбъл "Warner Music" за песента "Bazooka" (септември 2017). След като дава сериозен тласък на кариерите на Дивна и Гери-Никол като продуцент на най-хитовите им парчета, през 2016-а основава собствен лейбъл - "Adamand", чийто първи изпълнител е Христина Христова, позната като Тита. Продукцията на Криско има над 350 млн. гледания в интернет. Преди дни музикантът представи "Пътят нагоре" (издателство "БГ книга"), като от 10 хил. бройки предварително разпродадена е една трета от тиража.

"Не съм прескачал стълбички и всичко е било наистина с много труд"

"Мразя думата "известен"

"До ден днешен любимият ми лирик е Ицо Хазарта"

"В момента гледам да не слушам музика"



- Изненада ли ще е книгата ви за феновете, или по-скоро те очакват нещо подобно от Криско?
- Ами смятам, че за някои от тях ще е изненада, но тя ще е много приятна. А други по-скоро ще са го очаквали. Така че само позитивни емоции до момента вървят към книгата и се надявам така да си остане и занапред.
- Как си представяте читателите на "Пътят нагоре"?
- Хората, които вече са поръчали книгата, са много цветни, от всякакви прослойки, което за мен е доста приятен момент. Купуват я родители за децата си, студенти, възрастни хора, шефове на големи компании със сериозен бизнес... Така че очаквам също обратна връзка от тях. Защото наистина смятам, че книгата е написана на интересно ниво - литературно издържана е и в същото време е по-близко до хората. Това не е точно автобиография. "Пътят нагоре" съдържа много лични разсъждения, но има и съвети, полезни за всеки изпълнител, който иска да успее в музикалния бизнес. Запазих много неща за себе си и умишлено не ги казвах в интервюта, за да издам книга и да стана мръсен милионер (Хаха)!
- Очаквате ли онези, които ви хейтят, вашите врагове, да я прочетат?
- Честно казано, нямам никакви очаквания за това, защото аз по принцип не мисля за този тип хора. Но ако имат желание, могат да я прочетат. И най-вероятно, ако са стигнали до някакво интелектуално ниво, могат и да си сменят мнението... Защото много хора имат мнение за другите - по принцип, не от лична комуникация, а просто тяхно си решение.
- Какво ще кажете на родителите, които няма да разрешат на децата си да купят и прочетат книгата на скандалния рапър Криско?
- Бих ги посъветвал първо те да я прочетат.
- В "Пътят нагоре" давате съвети на всички във вашата "позиция", като по този повод правите някои разсъждения за ръста. Имате ли комплекс от това?
- Не, аз просто много обичам да се иронизирам и затова говоря често за своите недостатъци и недъзи. Книгата има и друга цел - да накара повече млади хора да четат.
- Как подбрахте снимката за корицата? Там не сте в класическата поза на рапър, а гледате право в очите, с открито лице...
- Аз с това започвам последните си интервюта: нека моето амплоа да не бъде рапър, защото аз не се чувствам такъв. Познавам много рапъри, далеч, далеч са ни вижданията според мен. Просто исках да бъда открит пред хората.
- Споделяте също, че сте фен на "Ъпсурт" и сте се учили от Ицо Хазарта и компания. Те знаят ли този факт?
- Да, да, знаят. Много ги харесвам, говорили сме си на тези теми. До ден днешен любимият ми лирик е Ицо Хазарта.
- А от кого се учите сега?
- В момента по-скоро гледам да не слушам музика, за да не се влияя от нея и да мога да изкарам нещо максимално интересно от себе си.
- Ако наистина никога не сте мислили, че ще станете толкова голяма звезда, как успяхте все пак? Как постигнахте нещо, за което дори не сте си мечтали? Случайно?
- Не знам дали е случайно, по-скоро не съм прескачал стълбички и всичко е било наистина с много труд. Естествено, хората виждат крайния резултат при артистите. Но зад него стои много сериозно бачкане. То в един момент се заплаща, защото, който работи, няма как да не му се получат нещата. Просто е невъзможно.
- Споменавате в книгата, че не се страхувате от грешките. Кои от направените са ви мотивирали най-много?
- Може би, когато съм опознал музикалния пазар, музикалния бизнес въобще, разбрах как в България е построен той и как се движи. Защото е много по-различен от западния и от световния. По този път съм правил проба - грешка, проба - грешка... И в музикалните произведения, и в клиповете, и в медийни изяви също смятам, че съм имал моменти, в които съм грешал. И просто след това съм го анализирал и съм преценявал кое е добре, кое - не.
- Извървявате интересен път - от ученик в прочутата Априловска гимназия до най-популярния съвременен хип-хоп артист у нас. Мислите ли, че ако бяхте роден далеч от България, щяхте да станете такава звезда, каквато сте сега?
- Какво означава далеч от България? Защото далеч от България е Америка, обаче далеч от България е и Хаити. Така че аз съм щастлив, където съм роден. Защото бих казал: ако бях в Америка, щях да съм звезда, примерно, което не го казвам. В същото време, ако живеех в треторазрядна държава, където основният успех на един човек е да бъде сит и нахранен, там пък въобще не бих си и помислил за нивото, което е в момента.
- Казвате също, че всяка ера има своето звучене. Какво ще е то през 2018-а според вас?
- Нещата много се повтарят през десетилетията, просто имат по-различни аранжименти, звучат по по-различен начин. Смятам също, че има един много кратък списък с основните послания, които се поднасят по различен начин във всяка песен. За 2018-а мисля, че музиката няма да бъде много изменена от 2017-а. За следващите години очаквам да не се промени звученето в световен план. Може би след това нещо ново ще навлезе.
- Свикнахте ли вече със славата? Правите ли разлика между популярен и известен?
- Изключително мразя думата "известен" за нашите хоризонти. Свикнал ли съм? Аз отдавна съм популярен, ако мога така да се изразя, и това нещо много отдавна съм го осъзнал. Не мисля, че е имало период, в който съм литвал и съм си повярвал, защото съм се анализирал отстрани. Така че в момента просто гледам да използвам тази популярност - да мога по някакъв начин да бъда полезен на обществото, дали ще помогна на някой с нещо или пък, естествено, на себе си. Въобще гледам в позитивна форма да е насочена тази популярност.


"Исках да бъда открит пред хората"

Първото турне без песни

По повод излизането на "Пътят нагоре" авторът ще представи книгата на специално минитурне. "Ще ми е първото, на което няма да пея", пошегува се Криско. Звездата обеща да раздава автографи на всички желаещи и да се снима с феновете на следните дати и локации:
17 ноември - София, мол "Парадайс".
18 ноември - Варна, Гранд мол.
24 ноември - Пловдив, книжарница "Хеликон" в мола.
26 ноември - Русе, книжарница "Сиела" в мола.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ