25 Април 2024четвъртък03:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БГНЕС

Платиха рекордна сума за "Спасителят на света"

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 17

Шедьовърът "Спасителят на света" на ренесансовия гений Леонардо да Винчи бе купен за 450,3 млн. долара, съобщи аукционна къща "Кристис", цитирана от Франс прес. Това поставя нов рекорд за най-скъпа картина, надминавайки значително предишната творба - "Les Femmes d`Alger (version 0)" на Пабло Пикасо, която бе продадена за 179,4 млн. долара през 2015 г.
Платното на Да Винчи с размери 64,5 см на 44,7 см дълго време бе смятано за изгубено. На него е изобразен Христос, облечен в ренесансова одежда, с дясната си ръка той благославя, а в лявата държи кристална сфера.
Възможно е картината да е била нарисувана за кралското семейство на Франция и да е попаднала в Англия след женитбата на крал Чарлз I с френската принцеса Хенриета-Мария през 1625 г., посочва експерт по творчеството на Да Винчи. След 1763 г. следите на творбата се губят, докато тя не е открита отново през 1900 г., силно увредена, в частна колекция. Картината била продадена пак през 1958 г., а после закупена в лошо състояние от консорциум на търговци на произведения на изкуството, които платили за нея по-малко от 10 хил. долара през 2005 г. Те възстановили творбата и потвърдили автентичността й като произведение на Леонардо да Винчи.
Досегашният собственик на "Спасителят на света" бе руският милиардер Дмитрий Риболовлев, който я закупи през 2013 г. за $127,5 млн. Преди търга, продължил 19 минути, произведението бе оценено на 100 млн. долара.


 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ