24 Април 2024сряда12:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Динени кори

/ брой: 226

автор:Велиана Христова

visibility 1393

Хората по земята имат парламенти, за да им гарантират демократична държава, работеща за интересите на населението. У нас ГЕРБ си има парламент за партийна употреба. Как се приемат законите тук? Колкото по-спорни, толкова по-зверски натрапени. Два дни вече властващото мнозинство се възползва от протестното напускане на опозицията, за да пробутва ударно лобистки текстове срещу интересите на населението. Първо разреши на чужденците да бетонират за век и веков неизгодни или нарушени концесии, че и хазната да им налива пари без правила и контрол. Сетне със закона за МВР пресече достъпа на любопитни погледи до далаверите на национални обекти под заплаха от глоби, та такива като Йончева да не припарват повече до зулумите по границата например.
В трети парламент поред ГЕРБ пробутват финта на падащия кворум така, че и 60 депутати от 240 могат да приемат закони. Че и с кворума лъжат. Залата празна, но законът приет. Какво доверие? Така пробутаха през 2015 г. и злополучния училищен закон на фона на остри протести от опозицията. Сега цял народ му сърба попарата и дълго още ще я сърба. А знаменитият Цв. Цветанов вчера пак разиграва тежка демагогия - те, видите ли, протягали ръка да работят с опозицията, ама ей на - БСП не ще, дебилна е и толкоз. Хем агресивни, хем нагли. Но когато един проектозакон масово не се приема от опозицията и от хората, или е върнат от президента, той може на инат да бъде пробутан, но неминуемо ще доведе до проблеми. Не е вярна удобната максима "по-добре лош закон, отколкото без закон". Лошият закон е динената кора, на която подхлъзват обществото, после потрошеното и "Пирогов" не може да гипсира и държавата остава куца. Затова по всички показатели кретаме на опашката на ЕС и никакви патерици не помагат. Ама какво им пука - ударно и на инат тъпчат през парламента лошите си закони. Нали Бойко ще рече: "Бихме ги", пък Цецо вече се изпедепца да маже черното в бяло.

 

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ