29 Март 2024петък08:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП в Перник отново поиска оставката на кмета Церовска

Управлението на града е пагубно за жителите му, категорични са социалистите

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 377

БСП в Перник отново поиска оставката на кмета на града Вяра Церовска. "Две години са достатъчно време, за да може жителите на Перник да видят резултатите от управлението на ГЕРБ. За две години това, което постигнаха кметът и нейният екип, е пагубно за гражданите по всички секторни политики в община Перник", категорични са социалистите. Те акцентираха върху корупционните практики в общината, като дадоха за пример скандала с детската градина "Пролет", когато кметът призна в национален ефир за договорки с Румяна Гьорева, която е председател на групата съветници на ГЕРБ. Както ДУМА писа преди време, част от сградата бе дадена на гербаджийката за частна забавачка.
От БСП обявиха управлението на ГЕРБ като неморално, безпринципно и в постоянно нарушение на законите. Те припомниха, че Агенцията за държавна финансова инспекция е констатирала нарушение в 25 обществени поръчки в община Перник. Последното е за поръчка от 31 октомври за обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените общинска, областна и републиканска транспортна схема, без да има решение на Общинския съвет. От БСП са категорични, че в случая Церовска и нейният екип са действали абсолютно в нарушение на закона.
Председателят на БСП в града Кирил Леонов попита докога гражданите на Перник ще търпят това управление, което превърна общината в едноличен търговец и е вредно за всеки жител. Той припомни и видимите резултати от управлението на ГЕРБ - 25% увеличение на такса смет за граждани, ръст на такса за придобиване на гробно място 5 пъти, както и на цената на водата. Некачествено саниране, сключване на договори със смущаващо високи цени и фирми без квалифицирани работници и профилакториум, който е на прага на фалит. Къде останаха обещанията, също бяха сред изтъкнатите от социалистите неуспехи в работата на управляващите.
Председателят на Областния съвет на БСП Валентин Петков припомни и за окончателното ликвидиране на тролейбусния транспорт, разпродадените активи за жълти стотинки на дружеството, докато работниците още чакат неизплатените си заплати. Той добави, че управляващите продължават да неглижират проблема с транспорта до София, пред който всекидневно са изправени хиляди перничани.
Социалистите засегнаха и темата за сепариращата инсталация на депото за твърди битови отпадъци, в която са инвестирани десетки милиони левове, а тя не работи. Председателят на групата общински съветници на "БСП и коалиция" Петър Янков допълни, че общинските търговски дружества умишлено се водят към фалит, вместо да се търсят начини и мерки за финансовото им стабилизиране.


Задълженията на общината са близо 37 млн. лева
Задълженията на община Перник към настоящия момент възлизат на 36 967 510 лв., съобщи вчера кметът Вяра Церовска. Само към НАП неплатените суми са на стойност 3,4 млн. лв. На доставчици общината дължи почти 7 млн. лева. Финансирането е ахилесова пета на общината, призна Церовска. По думите й община Перник се стреми стриктно да изпълнява оздравителния план, но това не винаги е възможно заради високата лихва на задълженията към НАП.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ