19 Април 2024петък16:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

40 талантливи деца получиха стипендии от БТВ

За трета поредна година медията отличи малчугани от 6 до 16 години

/ брой: 226

автор:Павлета Давидова

visibility 365

Стипендии за развитие на творческия си потенциал получиха 40 деца между 6 и 16 години. Хлапетата ще бъдат подпомогнати от "БТВ Медия Груп" и са финалисти в тематичен конкурс, който се провежда съвместно с "Фондацията". "Талантът обича всяко дете" се провежда за трети път, припомнят организаторите. На специална церемония тази неделя в "Театро" бяха обявени имената на талантливите деца, които преминаха успешно през творческия конкурс.
Стипендиите се дават за обучение в специализирани курсове по "Творческо писане", "Изобразително изкуство", "Театър", "STEM", "Роботика" и "Инженерство и архитектура" в "Юнити Академия". Финалистите бяха избрани сред повече от 100 деца след изключително оспорван конкурс от жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на БТВ, сред които бяха водещата Петя Дикова и младият писател Илиян Любомиров.
Организаторите отбелязват, че журито е било изключително затруднено при децата до 7 години от направление изобразително изкуство и театър - всички малчугани са били с почти еднакви умения и представяне. По тази причина след дълги дискусии, членовете не са успели да отличат първи места в тези възрастови групи и са увеличили бройката на стипендиантите от първоначално предвидените 36 награди до 40.
Тазгодишните стипендианти на bTV в "Талантът обича всяко дете" станаха и първите носители на отличието "b Талант" със специалното послание: "БТВ вижда твоя талант и вярва в него. Повярвай и ти!". Наградите бяха връчени на децата от водещата на "Преди обед" Десислава Стоянова и репортерът Вяра Деянова.
"Фондацията" и "Юнити Академия" с чудесното партньорство на телевизия bTV и тази година се стремят да осигурят възможно най-добри условия за обучение и развитие на заложбите и таланта на колкото е възможно повече деца. Радваме се, че нашата инициатива вече се превръща в традиция, а традициите са това, което пренася смисъла и духовното ни богатство в бъдещето", откри церемонията Ваня Ирибаджакова от "Фондацията".



Малчуганите ще имат възможността да посещават специализирани курсове, за да развият таланта си
снимка БТВ

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ