18 Април 2024четвъртък20:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 448

Лесбос протестира срещу бежанците
Местните власти в Лесбос ще стачкуват в понеделник, за да привлекат вниманието към проблема с бежанците от Сирия. Хората настояват правителството да придвижи мигранти от сериозно пренаселените острови към вътрешността на страната. Около 16 000 мигранти са преместени на континента от октомври м. г., но са необходими повече трансфери, тъй като десетки продължават да достигат до островите всеки ден.

Башар Асад превзе ключов град
Сирийският президент Башар Асад превзе ключов град. Проправителствените сили с подкрепата на елитни ирански части и милициите на "Хизбула" са превзели намиращия се в богатата на петрол провинция Дейр аз Зур град Абу Камал, който е известен и като Ал Букамал. Той се намира близо до границата с Ирак.

Партията уволни Мугабе
Централният комитет на управляващата в Зимбабве партия "Африкански национален съюз на Зимбабве-Патриотичен фронт" (ЗАНУ-ПФ) отстрани 93-годишния президент на страната Робърт Мугабе от лидерския пост. Това е станало по време на специално заседание. За глава на партията е избран бившият вицепрезидент Емерсън Мнангагва.

Сблъсъци в Кения
Най-малко 4 мъртви тела бяха открити в гето в столицата на Кения, като откритието предизвика сблъсъци. Телата на трима мъже и една жена бяха намерени в гетото "Матахе", едно от местата на напрежение, където избухна насилие по време на оспорваните президентски избори, бойкотирани от опозицията.

Силен трус разлюля Нова Каледония
Край бреговете на Нова Каледония е регистрирано земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер. Земетресението е регистрирано на 74 км източно от главния град на островите Тадине. Няма данни за жертви и разрушения.



Силен пожар избухна в пекинското предградие Синцзян. Според местните медии най-малко 19 души са загинали, а още осем са ранени. Властите установяват причините за инцидента. Разследването е поето под личния контрол на секретаря на партийния комитет на Пекин Цай Ци


Расте броят на жертвите от потопа в Атина. Най-малко 19 души са загинали в Гърция. Местните власти съобщиха, че са открили телата на нови 3 жертви
БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ