26 Април 2024петък07:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предстои допитване за функционирането на партията

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 608

Призив за допитване до структурите на партията как членовете си представят функционирането на БСП, отправи към НС зам.-председателят Кирил Добрев. Той бе категоричен, че колкото по-бързо бъде изяснен реалният състав на партията и неговите качествени характеристики, толкова по-ценни и обективни ще бъдат предложенията, които идват от организациите. Добрев си е поставил за задача да финализира електронния регистър на партийните членове, който е започнат още през 2012 г. Той дори предложи следващата отчетно-изборна кампания за 50-я конгрес на БСП да бъде само с електронни членски карти. Галин Дурев от Пловдив област предложи като "стрес тест" системата да бъде пробвана на предстоящия през пролетта отчетно-изборен цикъл на Младежкото обединение на БСП.
Няма да ползваме под наем и франчайзинг ромски партии, заяви Кирил Добрев (целият доклад на стр. 11). Той подчерта, че с позициите си по места, с експертите, с които БСП разполага, е в състояние да създаде мрежа от организации и контакти за правене на реална политика в ромските общности. Добрев изрази готовност за създаването на звено, което да изгради организации и приятелски кръгове в т.нар. смесени общини.
Зам.-председателят на БСП призова съпартийците си за повече активност и внимание към клубовете по интереси и професионално-ориентираните партийни организации. В БСП трябва да се откажем от принципа, че проблемите на хората на наемния труд са запазени единствено и само за синдикатите, категоричен бе той. Според него е необходимо да се засили и партньорството с граждански организации.
Добрев отбеляза съдбата на партиите, които бяха сочени за конкуренция на БСП вляво. Той припомни, че на изборите АБВ и "Движение 21" получиха толкова гласове, колкото Жельо Бойчев в 23 МИР.
Най-много регистрирани членове има в София град, сочат данните на БСП. На второ място е Плевенско, трети са в Пловдив област, а по петите ги следва варненската организация. Най-малобройна е членската маса в Кърджали. Във Варна са регистрирани и най-много основни организации. В челната тройка по този показател са Пловдив област и Стара Загора.                                                                                                                                                                                                                                     
До края на януари общинските съвети на БСП и председателите на ОПО трябва да обсъдят организационното състояние на структурите. Дотогава трябва да бъде изготвен и план за идейно-политическата подготовка за европейските и местните избори, реши Националният съвет. До края на февруари НПИ "Димитър Благоев" трябва да подготви кръгла маса, посветена на идейните и организационните предизвикателства пред БСП. Очаква се в началото на 2018 г. ИБ на БСП да проведе национално съвещание с председателите на общинските и областните съвети за задачите на партията и организационното й укрепване.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ