20 Април 2024събота04:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Валенсия уволни Пенев

"Прилепите" изгубили 1,2 млн. евро с назначението на българина

/ брой: 228

автор:Дума

visibility 40

Във Валенсия уволниха Любослав Пенев  и го оплюха само дни след като бившият голмайстор и идол на "прилепите" подаде оставка като треньор на дублиращия отбор. Българинът си тръгна в разгара на сезона, за да се кандидатира за президент на БФС. Това буквално вбеси испанските му шефове.
"Все се още няма рационално обяснение защо Пенев получи изобщо поста. Профилът на българина съвсем не пасва на младежката ни формация, а ръководството все пак имаше възможност да провери това, преди да действа. Извън футбола пък в отношението му към футболистите и другите работници в клуба имаше много какво още да се желае. На практика се оказа, че 1,2 млн. евро бяха хвърлени на вятъра, вместо да се инвестират в зимния трансферен пазар", отбеляза местното издание Superdeporte. 
Преди анализа шефовете на Валенсия излязоха с гневно писмо срещу българина.
"Като се има предвид личното решение на Пенев, за което той спомена преди дни като възможност, клубът приема вестта с изненада и разочарование. Клубът не е доволен от нарушеното спортно планиране, предизвикано от едностранното напускане на треньорския пост по средата на сезона. Също така действието придава негативен имидж на филиала и клубната академия, а и говори за несигурност, въпреки назначения професионален треньор на поста съвсем неотдавна", съобщиха "прилепите".
В първия си мач без Любо дубълът на Валенсия разби Леида с 3:0, като  местните медии видяха много по-добър футбол от страна на "бяло-черните".
В България Пенев започна да се сблъсква с проблемите около борбата за поста на Боби Михайлов. Негови представители направиха неуспешен опит да внесат писмото за намерение за участие в изборния конгрес, който ще се проведе през февруари или март. Във Футболната централа обаче се разбра, че писмото няма как да бъде входирано, защото там нямат регистър. Кандидатурата на Ел Голеадор беше издигната от аматьорския Черногорец Ноевци. Документите на всички кандидати ще могат да бъдат внесени след Изпълкома през декември. Засега само Пенев е обявил намеренията си. Очаква се това да направи и самият Михайлов, който преди 4 години при избирането му за трети мандат, заяви, че той ще му е последен и през 2018 г. ще сдаде поста. Бившият вратар и капитан на националния отбор е начело на БФС от октомври 2005 г., когато смени Иван Славков-Батето.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ