19 Април 2024петък23:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"КинеДок" със 150 безплатни прожекции в България

Всички филми от програмата до края на годината са със свободен вход за публика

/ брой: 228

автор:Дума

visibility 34

С над 150 реализирани за широка публика прожекции с вход свободен в цялата страна завършва през декември първото издание в България на международната платформа за безплатно разпространение на документално кино "КинеДок", която започна у нас през април. Само за 7 месеца, със своите 16 документални ленти, "КинеДок България" гостува в 8 града - София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Хасково и Димитровград, както и в село Вишовград. Акцент е представянето на филмите извън кината, на нетипични, алтернативни места като открити пространства, галерии, заведения и др., информира Десислава Бинева, консултант комуникации и пиар.  
Инициативата се проведе за първи път у нас тази година, а в Европа тя е очаквано събитие с трето издание в Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Норвегия. Целта на платформата е да приобщи и запознае максимално голям брой публика с най-доброто от европейското документално кино, което предизвиква дискусия.
Един от последните акценти ще бъде норвежкият документален филм "Негодно за консумация", който ще бъде прожектиран в София, Варна и Стара Загора на 22, 23 и 24 ноември. Специално за прожекциите, по покана на организаторите от "Активист 38", ще пристигне и режисьорът на филма Киърън Кол, който ще се срещне с публиката на отворени дискусии във всеки от градовете.
"Негодно за консумация" (2017) проследява епичното пътуване на група млади мъже, които прекосяват 3000 км с велосипеди от най-северната до най-южната точка на Норвегия, хранейки се единствено с храна, която е предвидено да бъде изхвърлена. Заглавието е с продължителност 52 минути и повишава вниманието към проблема с разхищаването в глобален план на годна за консумация храна.
Всички прожекции на програмата на "КинеДок" до края на годината са с отворен вход и безплатни за публика. Прожекциите със специален гост Киърън Кол са на 22-ри от 19 ч. в клуб "Maze" в София (ул. "Христо Белчев" 1), на 23-ти от 19 ч. във Варна, в Рубик арт център (бул. "Приморски" 5), на 24-ти от 15 ч. в Центъра за обществена подкрепа (ул. "Христо Ботев" 205) в Стара Загора.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ