29 Март 2024петък03:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо пред СNN:

Гордея се с България

Сравняват триумфа на хасковлията в Лондон с четвъртото място на футболистите ни от Световното в САЩ 1994

/ брой: 229

автор:Владимир Николов

visibility 778

Григор Димитров се гордее, че играе за България и по думите му пролича, че и занапред ще го прави. Най-добрият ни тенисист е могъл спокойно да избере да се състезава за друга държава, след като през годините живееше във Франция, Швеция, САЩ, а сега местожителството му е Монте Карло, където пребивават и други от тенис звездите. Хасковлията обаче призна, че не може да загърби родината си, като Сесил Каратанчева, която преди години избяга в Казахстан за пари.
"Победата в Лондон значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това. След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви. Искам това да е пример не само в спорта, но и на усърдната работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултата", обяви Гришо пред CNN. Медийният гигант сравни успеха му с четвъртото място на националния отбор по футбол на Световното първенство в САЩ през 1994 г.
"Димитров е най-голямата спортна звезда на България и не е трудно да се разбере защо в страната са луди по него и по постиженията му. В България не бяха изживявали спортен успех на световно ниво от достигането на националния им отбор до полуфиналите на Световното първенство по футбол в САЩ", коментира CNN, като изтъква, че три национални български телевизии са предавали пряко финалния двубой с Давид Гофен, а след победата Димитров е получил редица поздравления, включително и от президента на страната Румен Радев.
"Григор имаше оръжията, просто трябваше да ги възстановим. Прекарахме много време, работейки само върху 2-3 неща, не повече. Опитахме да опростим играта му максимално. Когато оръжията са там, доверието започва бавно да се връща. Понякога се смея, защото ми казват, че съм прекалено млад, за да постигам резултатите, които правя, но аз започнах много рано. Преживях ситуации, които ми помогнаха да узрея и да отговоря на високите изисквания в тениса. Моята възраст ми помага за близката връзка между нас, но в същото време трябва да намеря баланс. Въпреки че се разбираме добре, аз трябва да продължа да бъда неговият треньор, а не приятел. Това е доста тънка линия и не трябва да я прекрачвам. Не мога да си позволя да съм в зоната на приятелите му, трябва да бъда повече в зоната на треньор. Тенисът е непредвидим, никога не знаеш какво може да се случи, но мисля, че Григор ще направи важни неща в този спорт", обяви пък пред в. "Ел Паис" наставникът му Дани Валверду.


И Сабатини хвали българина

Габриела Сабатини също поздрави Григор Димитров, който в неделя триумфира на финалния за годината "Мастърс" с участието на осемте най-добри тенисисти. Така легендарната аржентинка призна за успеха на българина, до който могат да се доберат съвсем малка част от тенисистите. "Страхотно е да видя Григор Димитров да печели Финалите на АТР. Поздравления", написа в туитър Сабатини.
47-годишната аржентинка се състезава от 1985 до 1996 г. и за това време спечели 26 титли на сингъл в турнирите на WTA, 1 от Големия шлем (US Open през 1990 г.) и е олимпийска вицешампионка от Сеул 1988. Сабатини достига до №3 в света, а сега същата позиция заема Димитров при мъжете.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ