Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Общество

Позиция

Още за тавана

Лозан Такев

23. Ноември 2017 , брой: 230   264   0Въпросът с тавана у нас е доста дискусионен. Колко е законосъобразен не знам, но го има. Има таван на получаваните пенсии. Колкото и високо да си се осигурявал според нормативите, ти казват: "Точка по въпроса. Има таван." И години наред си ощетен. Скоро щял да падне таванът, но само за най-новите пенсионери. Старите...
А защо няма таван на високите възнаграждения, ако не достигат финансите? Депутатите, мине не мине период, и хоп - още двеста-триста лева нагоре. Таван там няма. И няма да има. Не само за тях. Има категория хора, които живеят в друга, наистина паралелна държава...
Добре, с доходите прекратяваме дискусията.
Защо няма таван за останалите явления по време на прехода и демокрацията? Защо няма таван за поредицата от далавери? Защо няма таван за броя нарушения и престъпления по време на приватизацията, на концесиите, на мутризирането на страната?
Защо няма таван за броя на неизпълнените предизборни обещания от всички цветове и партии?Защо няма таван за грешките на управляващите и въобще на политиците? Както няма таван за грешните ходове на правителството, няма таван за шуробаджанашките примери, за нарушенията при обществените поръчки и сделки.
Защо няма таван за броя на партиите, през които може да премине един "демократ" по време на Прехода? Веднага се сещам за имената на поне десетина, прелитащи от партия в партия. Няма таван - щъкат от коалиция в коалиция, само и само да са във властта по време на демокрацията. Защото няма таван. Макар и морален.
Няма таван и за корупцията, за несправедливостта. Няма ограничителни знаци и спирачки за простащината, за глупостта, за престъпленията, за изнудванията, кражбите и ало-измамите.
У нас има таван само за жалките ни пенсии.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"