20 Април 2024събота18:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подозират нашенци в трафик на гюленисти

Трима българи превозвали турци, смятани за замесени в опита за държавен преврат срещу Ердоган

/ брой: 230

автор:Дума

visibility 294

Трима българи са арестувани от турските власти на 17 ноември. Анкара подозира, че те са част от канал за трафик на противници на властта там. За задържането на българите стана ясно едва пет дни след това. Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски потвърди вчера пред БНТ, че сънародниците ни са арестувани, но все още не им е повдигнато обвинение. На 20 ноември на тримата е наложена мярка "задържане под стража". Те се намират в затвор от закрит тип в Одрин. Нейнски твърди, че консулите ни са в постоянен контакт с полицията и прокуратурата. На този етап има досъдебно разследване и не се знае кога прокуратурата ще внесе обвинението в съда, призна посланикът. Твърди се, че българите са с инициали Н.М.К., Г.Й.М. и С.Х.М.
Турското издание "Хаберлер" твърди, че освен българите са арестувани и шестима турци, сред тях има и дете. Всички те са задържани в петък близо до Йеникадън. За момента българите са заподозрени за трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация. Предполага се, че са опитали да помогнат за бягството на турците от страната. Турски медии лансират версията, че българите искали да прехвърлят турците у нас или в Гърция. Групата пътувала с микробус, но били спрени на пътя от одринската дирекция за борба с организираната престъпност и контрабандата. До акцията се стигнало след сигнал, че 11 души се готвят да пресекат границата нелегално. У сънародниците ни е намерена голяма сума в евро, за която се предполага, че е била платена за трафика.
В хода на последвалата проверка се оказало, че срещу двама от пътниците в микробуса има съдебна заповед за задържане заради връзки с организацията на Фетуллах Гюлен и осуетения опит за преврат срещу Реджеп Ердоган миналата година. Останалите трима задържани също фигурирали в списък на лица, спрямо които има подозрения. Петимата турци били предадени на съда, който постановил да бъдат изпратени в затвора. Детето е при близки хора, твърдят от Анкара.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ