Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Фандъкова се омота в оправдания

Ростислава Иванова

23. Ноември 2017 , брой: 230   218   0В опит да оправдае протакането на ремонтните действия кметът на София Йорданка Фандъкова съвсем се оплете. "От 3-4 години имаме изготвени няколко проекта за укрепване на язовир "Бели Искър", но винаги опираме до това кой да изберем. Проведени са няколко експертни съвета и всеки път има особени мнения сред експертите, няма единно становище кой е най-добрият проект", заяви тя. По думите й, след като бъде избран най-подходящият, ще се знае стойността, тогава ще трябва да се отпуснат парите.
"Работим съвместно с регионалния министър, за да се намери най-добрата форма на реконструкция на язовирната стена. Прокуратурата отдавна се занимава с този въпрос и съвсем резонно е да има ангажимент от нейна страна с препоръки, които общината и държавата трябва да изпълнят. При последния ни разговор с министъра на регионалното развитие стана ясно, че ще бъде възложено на областния управител на Софийска област като представител на държавата да избере съответния проект", каза Фандъкова. Тя не уточни цената на различните проекти, нито колко пари са необходими и откъде ще бъдат набавени, Столичната община обаче щяла участва във финансирането. "Ще осигурим подкрепа, защото ангажиментът на концесионера е текущата поддръжка, а това, за което говорим, е капиталова инвестиция и затова сме се договорили, че това ще бъде извършено от областния управител", посочи тя.
Кметицата твърди, че преди няколко години била правена частична реконструкция на язовирната стена като първи етап и трябвало тя да бъде довършена. Очаквам всеки момент да бъде възложено на областния управител на Софийска област от страна на регионалния министър да се стартира този процес, увери Фандъкова.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"