Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Порочен кръг

Ростислава Иванова

23. Ноември 2017 , брой: 230   643   0Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за собствениците - държавни, общински, частни. Наслушахме се на обещания как властта ще оправи нещата, ама те пак са постарому, както преди 6 години. И как да се променят с все същите стари гербаджийски муцуни в управлението, сред чиито приоритети безопасността на народа липсва.
Ще мине време, хората ще забравят. И така до новия потоп. После пак проверки, предписания, без промяна, без наказани управници. Порочен кръг!
Язовир заплашва София и властта пак нехае, та се наложи Цацаров да спеши Борисов. Ако някой ден, не дай, Боже, язовирната стена се скъса и реки по жълтите павета издавят столичани, оправданието с некадърни министри няма да спаси главата на Бойко. Сега Николай Нанков е на мушката, ама нищо чудно и на него да му се размине. От МРРБ пък веднага завъртяха порочния кръг, че за язовира отговарял областният управител. Пък той от друга партия.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"