19 Април 2024петък11:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"JP3" - пътешествие, което продължава 13 години

/ брой: 231

автор:Дума

visibility 51

Джаз триото, събрало едни от най-талантливите музиканти на родната сцена - Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни) и Веселин Веселинов Еко (контрабас), ще представи концерт, посветен на съвместното им творчество и издаването на първото DVD на проекта - "Understandable". Това ще се случи на 30 ноември от 21 ч. в "София лайв клуб", научи ДУМА от Мира Цветкова, пиар експерт.
В края на месеца ще имаме удоволствието да се потопим в света на джаза. Един концерт с елегантен полъх на стил и невероятно звучене. Творчество, което залага на класика, танго, джаз, поп и рок и което ще ни разходи с френски финес по улиците на "One Day in Paris" - една от пиесите в DVD-то.
През годините триото не спира и за миг. Работата им върви ръка за ръка с приятелството и това не само дава смисъл на музиката, която творят, но и отвежда слушателя в света им по най-приятния начин. Като в сън, от който не искаш да се събуждаш, или пътешествие, което не искаш да свършва...
"JP3" е комбинация от трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика в България през последните години. Събират се през 2004 г. и бързо се превръщат в една от разпознаваемите джаз формации в страната. Зад гърба си вече имат няколко албума и DVD-то с проекта "Understandable", записан на живо по време на концерт във Военния клуб в София. Триото издава първия си студиен албум през 2012 г. със заглавието "It's A Dream", а специален гост-музикант в него е цигуларят Васко Василев.
Mузикантите издават редица сингли, участват в много фестивали в страната и чужбина, с удоволствие споделят сцената с Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.
Билети на предварителна продажба може да се намерят в мрежата на "Eventim", OMV, The Mall и на място в клуба по 10 лева. В деня на концерта на място ще са по 15 лева.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

БНБ призна: Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 1

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 1

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ