28 Март 2024четвъртък12:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

АТП разкри тайните на Гришо

Дани Валверду възродил кариерата на българина

/ брой: 231

автор:Марин Милашки

visibility 1011

Асоциацията на професионалните тенисисти разкри тайните за възхода на Григор Димитров, който стартира 2017 година от 17-а позиция и финишира трети. Организаторите на най-авторитетните турнири по тенис признаха, че треньорът на българина Дани Валверду, е човекът, който е успял да овладее потенциала му и да го пренесе в успешна игра на корта.
"Имаме страхотна връзка. Виждаме тениса по един и същ начин. Имаме връзка и оценяваме развитието на годината", призна Димитров пред сайта на АТП в материал, който е озаглавен: "Защо Димитров и Валверду са перфектният тандем?". В него се акцентира върху факта, че преди появата на Валверду Димитров сякаш не знаеше какво да прави с всички опции, които разнообразната му игра предлага на корта. Но младият специалист от Венецуела опрости играта на българина и го поведе към успеха.
"Димитров се бореше с нервите, особено във финала (в Лондон), и намери начин да победи. Когато е концентриран, той играе на високо ниво, но работихме върху това да се справя и в тези дни, в които не е в зоната. На финала бе въпрос на воля и Григор отговори на този въпрос", анализира 31-годишният латиноамериканец. Статистиката на хасковлията сочи точно същото, защото през годината той е спечелил 17 от общо 27 тайбрека, от тях 8:5 срещу играчи от топ 10 и 4:1 във финали. "След година и половина Димитров е възприемчив като в деня, в който започнахме. Той се откри пред мен във времето, споделя ми своите виждания и амбиции. За мен е важно да му обясня защо правим определени неща, защо тренираме 8 часа на ден. Държа на постигането на краткосрочните цели и на анализа на представянето след турнирите.
Тенисът е начин на живот. Човекът, който си извън корта, трябва да бъдеш същият в решителните моменти. Играчът, който виждаме при 6:3, 2:0 може да реагира различно в ситуация на натиск. По време на решителните моменти този играч може да бъде раздразнен или смутен. Тенисистът, който приема нещата по правилния начин, е този, който е свикнал, има манталитета и рутината да се чувства комфортно под напрежение. В тези моменти помага времето, което влагаме извън корта.
По отношение на отбора направихме така, че да държим нещата в едно ядро. Искаме да задържим фокуса върху важното и да избягваме ненужните разсейвания. Опитваме се да държим нещата леки и спокойни около Григор, но в същото време да се дистанцираме от хора и неща, които могат да го разсеят от важното. Ако искаш да играеш добре, не може мислите ти да са другаде. Логично, добрите резултати на корта правят задачата да мислиш за играта по-лесна. Той винаги е бил на най-високо ниво, но в тениса има повече от това да се представяш добре в турнирите. Всекидневната отдаденост, тренировките и желанието да се подобряваш, всичко трябва да е налице и за Григор е така.
Ще ни трябва здрава работа, за да продължим израстването и да се състезаваме на най-високо ниво, докато задържаме високото място в ранглистата. Конкуренцията догодина ще бъде по-свирепа. Много топ играчи ще се завърнат. За щастие, удовлетвореността няма да бъде проблем за Григор. На него му хареса да побеждава", допълни Валверду.


Първата ни ракета благодари и на екипа си
Григор Димитров благодари отделно и на екипа си за най-силния сезон в кариерата му. През 2017 г. българинът спечели трофеите в Бризбейн, София, Синсинати и Лондон, като последният е финал на сезона с участието на осемте най-добри тенисисти на АТП. Хасковлията стартира годината на 17-о място и финишира на рекордната трета позиция в света. Пред него са само тенис величията Рафаел Надал и Роджър Федерер.
"Още веднъж искам да благодаря за невероятната подкрепа и милите съобщения, които получих през миналата седмица. Наистина сбъднах една мечта. Очаквам с нетърпение да видя какво ще ми предложи 2018-а. Искам да благодаря на целия ми отбор за безпощадната подкрепа през изминалата година. Беше невероятно пътешествие и нямаше как да се справя без тях. Това беше отборна победа", написа Гришо в туитър.




Григор Димитров и останалата част от екипа му с титлата от финалния "Мастърс" на осемте най-добри за 2017 г.
Снимка livetennis.com



 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ