20 Април 2024събота16:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Български поети с китара спечелиха награди на фестивал в Белград

/ брой: 231

автор:Дума

visibility 32

Мат Петрарка, американец, който отскоро живее в София, се класира на първо място и свири в стил алтернативен рок, като впечатли публиката на Кантфест в Белград с авторската си песен "Run Within". Втора награда получи Марияна Добрева, опитна певица от Бургас, основателка на рок група "Силует". На четвърто място се нареди младият талантив музикант Борис Масларски, син на известния бард Асен Масларски. Борис спечели с огромна преднина на първия полуфинал, научи ДУМА от Лили Друмева.
Кантфест се състоя за четвърта поредна година в сръбската столица между 17 и 20 ноември, както ДУМА писа. Конкурсната програма включваше 24 артисти от Сърбия, Хърватия, Словения, Босна, Македония и България, които изпълниха по две песни в две конкурсни вечери - полуфинал и финал. Полуфиналите се проведоха в Индиджа и Белград. Най-добрите 12 участници бяха включени във финалната вечер, която се организира и излъчи от сръбската телевизия "Studio B". Събитието бе в стила на риалити формати като "Гласът на България" и "X-Factor". Четиричленно жури в състав Миодраг Якшич (продуцент и издател), Бранимир Локнер (музиковед), Иван Кичанович (поет с китара, победител на Кантфест 2016) оценяваше изпълненията, а публиката имаше възможност да гласува с SMS-и. Сред членовете на журито и почетен гост на фестивала беше българската кънтри певица Лили Друмева.


Снимка Личен архив

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ