24 Април 2024сряда18:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Уредиха Георги Харизанов за шеф в тв "Европа"

Гербаджията кацна в телевизия, за която запознати подозират, че е собственост на Делян Пеевски

/ брой: 231

автор:Павлета Давидова

visibility 3034

Гербаджийският кадър Георги Харизанов се сдоби с нов началнически пост. От 20 ноември той е изпълнителен директор на телевизия "Европа", съобщиха от медията. Въпреки началническата си позиция Харизанов ще продължи да води "Реакция", което се излъчва всяка неделя от 20 до 22 часа. Предаването е съвместен проект на телевизията с Института за дясна политика, чийто основател е той. Медийното му развитие започва от "Канал 3", където се изявяваше като водещ на предаването "Имате думата". Харизанов получил покана за поста от собственика на медията Добрин Иванов, а общото събрание на дружеството от 8 ноември одобрило номинацията.
Името на Харизанов нашумя покрай скандалното му назначение начело на "Напоителни системи" в първия кабинет на Бойко Борисов. Към момента на назначаването си в звеното под шапката на Министерството на земеделието той се оказа без диплома за висше образование. От април 2005 г. срещу него има и влязла в сила присъда за изнудване. Бил е обект на интерес на разследващите органи като заподозрян за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество.
През март тази година Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на изпълнителния директор Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Досъдебното производство срещу тримата е образувано на 30 септември 2013 г. и бе във връзка със съмнения, че са ощетили дружеството при търгове за продажба на скрап.
Харизанов нашумя и като особено активен напоследък гербаджийски пропагандатор. Като активист на ГЕРБ съм залесявал Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини, хвалеше се той, като допълваше, че е помагал с логистика и каквото можел на кварталната организация на ГЕРБ. Докато оглавяваше "Напоителни системи" привлече вниманието на медиите със скъпарски обувки и часовник.
Кабелната новинарска телевизия има 16-годишна история. "Европа" е основана от Емил Стоянов, брат на експрезидента Петър Стоянов. Първата й емисия е излъчена на 14 април 2001 г. от студиото в Пловдив. Медията се откроява като проправителствена медия и често защитава политиката на ГЕРБ. От извлечението на книгата на акционерите в Търговския регистър се вижда, че едноличен собственик на капитала на телевизия Европа" от юни 2017 г. е Добрин Иванов, пише "Капитал". Медията уточнява, че той влиза в телевизията с дял от 40% още през юли 2015 г. Останалите 60% се държат от "Бета 1" АД, управлявана от Станислав Горановски. Предишният собственик на "Европа" Емил Стоянов се оттегли окончателно през септември м.г.
За Добрин Иванов се твърди, че е приближен на депутата от ДПС Делян Пеевски. Фирмата му "Дипи" придоби от свързаната с Пеевски "Вифот Лимитед" вземане от оръжейния завод "Дунарит", което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ срещу обещание да му бъде платено с активи на банката, които вече са били предлагани на търгове, но не се е намерил купувач, твърди "Каптал". Досега няма информация какви точно активи е получил Иванов, добавят от медията. Освен на "Дипи" Иванов е собственик на "Емона 2000", която има бизнес със заведения и ресторанти. Той държи 90% от "Трансмобил", която участва в секторното сдружение на оръжейните фирми и за миналата година има оборот над 50 млн. лв.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ