19 Април 2024петък19:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 354

Над 70 задържани при безредици в Брюксел
Полицията в Брюксел задържа 71 души по време на избухналите в града безредици. Безредиците избухнаха по време на митинг Дсрещу робството на мигранти в ЛибияУ, на който се събраха множество младежи. Според белгийския вестник ДСоарУ, няма пострадали.


Пучдемон иска каталунците да гласуват за независимост

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон започна кампанията си за регионалните избори от Белгия, като призова каталунците да заявят желанието си за независимост. "Ние демонстрирахме на света, че имаме капацитета и волята да станем независима държава. И на 21 декември трябва да ратифицираме това желание", каза той. Испанският премиер Мариано Рахой разпусна парламента в Барселона и насрочи на 21 декември предсрочни избори.


Експлозия в завод в Китай
Експлозията е станала в пристанищен град южно от Шанхай, съобщиха властите и местни медии. Съборени са част от сгради и на някои улици има паднали отломки върху автомобили. Взривът е станал във фабрика в град Нинбо. Полицията разследва причината за инцидента. Двама души са загинали. Не се разкриват подробности за обстоятелствата около загиналите. Други двама души са в тежко състояние. Най-малко 30 души са хоспитализирани.


Тръмп обещал на Турция да не подкрепя кюрдите
Турция разчита, че САЩ ще прекратят сътрудничеството със сирийските кюрдски Сили за защита на народа /СЗН/, които Анкара смята за клон на забранената в Турция Кюрдска работническа партия, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм. От Анкара заявиха, че Доналд Тръмп е поел такъв ангажимент пред турския си колега Реджеп Ердоган. От Белият дом казаха, че решението за това е взето в момент, в който сирийският конфликт се придвижва към "стабилизационна фаза" на гарантиране, че "Ислямска държава" няма да се завърне.


Бившият президент на Еквадор Рафаел Корея се завърна в страната след неколкомесечно изгнание в Белгия. Причина за това стана конфликт с наследника му и съпартиец Ленин Морено
БГНЕС



Продължават сблъсъците между религиозни групи и полиция в Пакистан след спорна поправка в закон, определена от вярващите като "богохулство". По непотвърдени данни в размириците досега са ранени над 150 души
БГНЕС


Вулканът Агунг на индонезийския туристически остров Бали изпусна дим и пара за трети път в рамките на седмица, предизвиквайки анулиране и отлагане на полети. Вулканологичният център на Индонезия издаде червен предупредителен сигнал за авиокомпаниите за евентуално изригване, което вероятно ще доведе до значителни емисии на пепел в атмосферата.
БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ