24 Април 2024сряда10:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Продадоха "Тайм"

/ брой: 233

автор:Дума

visibility 70

Четири от най-популярните списания в света - "Тайм", "Спортс илюстрейтид", "Форчън" и "Пийпъл", вече имат нов собственик, след като медийната компания "Мередит корпорейшън" обяви придобиването на издателя им "Тайм Инк." в сделка на стойност 2,8 млрд. долара.
Сделката е успех за компанията, която на 2 пъти се опита да купи "Тайм" през 2013 г. и началото на 2017 г., но не успя. Сега тя изкупува издателя, плащайки по 18,50 долара на акция. Придобиването се очаква да приключи през първото тримесечие на 2018 година. Благодарение на сделката "Мередит" очаква да постигне 400-500 млн. долара икономии на разходи през първите 2 години.
Когато се комбинират, маркерите "Мередит" и "Тайм" ще имат 135 млн. читатели и около 60 млн. платени абонати. Създава се мощен дигитален медиен бизнес със 170 млн. месечни уникални посетители в САЩ и над 10 милиарда гледания годишно.
За да финансира придобиването, базираната в Айова компания поема сериозен дълг, вземайки общо около 3,6 млрд. долара от различни кредитори. 650 млн. долара от тях идват от компания, собственост на милиардерите Чарлс и Дейвид Кох. Те обаче няма да бъдат част от борда и няма да имат влияние върху редакционните или управленските операции, казват от медийната компания.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ